pola života su zajedno

Bez nje ne bi bio ni šampion ni ― ŽIV: Tajson Fjuri je bio na korak od SMRTI, a supruga mu je pomogla da SVE preokrene

0

Na meču između Tajsona Fjurija i Deontea Vajldera mnogo pažnje privukla je jedna od najvatrenijih navijačica u Las Vegasu u tom trenutku ― vitka plavokosa lepotica u svetlucavoj plavoj haljini sa šlepom.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Možda je njeno izdanje bilo prikladnije za crveni tepih nego za boks meč, ali nemojte misliti da je ona zalutala na borbu godine jer je u pitanju žena s bogatim iskustvom u navijanju u boksu. U pitanju je, naime, Paris Fjuri, supruga aktuelnog nosioca pojasa WBC prvaka teške kategorije Tajsona Fjurija, a nakon što je on porazio Vajldera dala je izjavu za medije kakve se ni postideo ni sam bokser.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Fury (@parisfury1)


Očito je on težak zalogaj, ali ne dovoljno težak ― ponosno je rekla Paris o protivniku svog supruga i podsetila da je Fjuri triput odneo pobedu nad Vajlderom. ― Možda će sad umuknuti, otići kući i leći u krevet. Biću pristojna, ali ne želimo da čujemo ime tog čoveka u životu. Nek ide da se bavi nečim drugim, nečim u čemu je dobar. U boksu očigledno nije.

 

Nije Paris Fjuri preko noći naučila da daje izjave dostojne bilo kog iznerviranog boksera: ona je pola svog života posvetila praćenju ovog sporta. Kada je imala samo 15 godina upoznala je sedamnaestogodišnjeg Tajsona na venčanju njihovih prijatelja. Kao i Tajson, Paris je odrasla u zajednici "irskih putnika", nomada koji neguju tradiciju svojih predaka i, nakon što su se ponovo, sasvim slučajno, sreli na njenoj rođendanskoj proslavi, shvatili su da imaju mnogo togas zajedničkog i počeli da se viđaju svakog vikenda. Kao i većina tinejdžera u to vreme u Velikoj Britaniji, izlazili su na klizanje i u bioskop i vrlo brzo shvatili da su pronašli ljubav(i) svog života.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Fury (@parisfury1)


Venčali su se u novembru 2008. godine u Parisinom rodnom Donkasteru, a njihovu sreću slavilo je 300 zvanica. Kako su sami priznali, u skladu s tradicijom irskih putnika, u brak su ušli nevini.


Čak i kad smo se verili, Tajson je spavao u kamp-prikolici ispred kuće mojih roditelja, a ja unutra ― otkrila je jednom prilikom Paris.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Fury (@parisfury1)


Ubrzo su stigle i njihove najveće radosti, a par već ima šestoro dece: trojicu sinova i tri ćerke. Interesantno je da se svi sinovi u porodici Fjuri zovu isto ― Prins, a Tajson, koji sebe naziva "kraljem cigana", ističe da je to logičan izbor imena.


Ja sam kralj, a oni su prinčevi dok ne zasluže svoje ime ― kaže bokser i dodaje da je bio inspirisan Nasimom Hamedom, britanskim bokserom čije je profesionalno ime bilo Princ Nasim.


Najmlađe dete Fjurijevih je mala Atina, koja je došla na svet u avgustu 2021, i to uz komplikacije, jer je ranije stigla na svet. Pored Princa Džona Džejmsa, princa Tajsona II, Princa Adonisa Emejzija i Atine, tu su još i Venecuela i Valensija.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Fury (@parisfury1)


Kako je Paris otkrila, na dan kada je Tajson imao svoj povratnički meč protiv Albanca Sefera Seferija, doživela je spontani pobačaj ― i odlučila da mu to ne kaže.


― Bila sam trudna oko osam nedelja. Onda sam na dan meča shvatila da sam izgubila bebu. Nisam to pominjala Tajsonu pre ulaska u ring. Onda sam mu rekla odmah potom i sutradan smo otišli u bolnicu, gde je potvrđeno. Pet nedelja kasnije, ponovo sam zatrudnela ― ispričala je prisetivši se jedne od dve teške situacije kada je izgubila bebu. Prvi pobačaj doživela je četiri godine ranije, a ona se tačnog vremena seća po još jednoj Tajsonovoj borbi, s Belorusom Aleksandrom Ustinovim.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Paris Fury (@parisfury1)


Pored toga kakva mu je podrška kada je reč o njegovom poslu, Paris je žena za koju mediji često kažu da je osoba kojoj svet treba da zahvali što je Tajson danas uopšte živ. Bokser nikad nije krio da je vodio, najblaže rečeno, nezdrav život. Bio je zavistan od droge, alkohola i hrane, a u jednom momentu je imao neverovatnih 177 kilograma! Jedne večeri došao je iz paba i rekao Paris "da mu je treba Božija pomoć" da preživi. Ona je shvatila da je vrag odneo šalu i da je došao momenat da se Fjuri vrati sportu, a mnogi kažu da se to nikad ne bi dogodilo da nije bilo njene snage i vere.

 

 

makonda-tracker