TUŽNO...

Plakao je i tugovao kad su se rastali, pred smrt mu je rekla — PLAŠIM SE: Ovako izgleda POSLEDNJA ljubav Merime Njegomir

0

Nakon sahrane i komemoracije, porodica, prijatelji i poštovaoci oprostili su se od pevačice Merime Njegomir, čija nedavna smrt je mnoge pogodila. Ona je do same smrti ostala u kontaktu sa čovekom koji je javnosti, između ostalog, poznat i kao njen poslednji emotivni partner

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Smrt pevačice narodne muzike Merime Njegomir rastužila je mnoge. Ona je preminula nakon kratke, ali teške borbe s karcinomom pankreasa, a iza sebe je ostavila veliku porodicu i četvoro dece. Merima je iza sebe imala brak sa Milanom Njegomirom, s kojim je bila od 21. godine, i čija smrt joj je teško pala, ali pre nekoliko godina okončala je svoju poslednju ljubavnu priču koja je javnosti bila poznata.

 

 

Pevačica je bila u ljubavi sa poznatim biznismenom i kumom pokojnog Zorana Đinđića, Dragoljubom Markovićem. Merima je nakon raskida istakla da je njen emotivni život "samo njena stvar", kao i da joj godine ne daju da priča o ljubavi.

 

— Ne znam zašto javnost zanima moj ljubavni život, niti sam se udala, niti razvela. Ipak, smatram da žena mojih godina ne treba da ima potrebu da toliko u javnosti priča o tome sa kim je u vezi. Ali, pošto vas zanima, ogdovoriću vam: moj ljubavni život nije tužan.

 

— Jesam se rastala od Dragoljuba, ali to ne znači da patim što više nisam sa njim. Mi već sedam-osam meseci nismo zajedno, jednostavno je došlo vreme da se završi cela ta priča. Nismo pronašli zajednički jezik i bolje je bilo da to uradimo na taj način — kazala je tad pevačica.

 

Dragoljub Marković, Merima Njegomir
foto: DRAGANA UDOVIČIĆ, DAMIR DERVIŠAGIĆ

 

Kurir je pisao kako je na jednoj privatnoj zabavi Marković naručivao posle razlaza Merimine pesme, a kad mu je pevačica otpevala stih „Zbog tebe nikom ne dam da me voli, a duša boli, a duša boli“ — nije krio suze!

 

Dragoljub je teško podneo razvod od Merime. Verovao je da će do kraja života ostati zajedno. Nedavno je njegov prijatelj povodom rođenja deteta upriličio zabavu, na kojoj je bio i Dragoljub, koji je celo veče pričao o Merimi. I ne samo to! Naručivao je njene pesme! Pevačica mu je pevala na uvce, a on je ronio suze. Najviše su ga pogodile pesme „Zbog tebe“, „Da nije ljubavi tvoje“, „Bol bolujem“, „Gde si, dušo, gde si, rano“ — pričao je tada izvor za medije.

 

Merima Njegomir
foto: Ljiljana Stanišić, Damir Dervišagić

Ipak, ni nakon prekida emotivne veze, Dragoljub i Merima nisu raščistili svaki kontakt. Njih dvoje su se čuli pred smrt pevačice. Biznismen, koji je sa Merimom bio godinu i po dana u vezi, kaže za Informer da su oni i posle ljubavi ostali veliki prijatelji, pa su bili u kontaktu i u njenim poslednjim danima.

 

Zvala me je pre dve nedelje i rekla da je veoma uplašena. Strahovala je za svoj život. Dugo smo pričali, ali to su naši privatni razgovori koji nisu za prepričavanje. Mnogo mi je žao što nisam mogao da je posetim zbog pandemije koronavirusa — priča Marković, koji je Merimu upoznao još davne 1995. godine.

 

— Stanovali smo u istoj zgradi i tako je počelo naše druženje. Rastali smo se na civilizovan način, bez ikakvog incidenta. Ostali smo u kontaktu, kao iskreni prijatelji i redovno smo se čuli.

 

 

makonda-tracker