tužna sudbina

Merima Njegomir je preminula na rođendan Tome Zdravkovića: Evo kojim rečima je pevačica opisivala voljenog kolegu

0

Muzička zvezda nije uspela da se izbori sa teškom bolešču, ali njene vanvremenske numere, čisto srce i ljupkost nikada ne možemo zaboraviti.

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Vest da nas je prerano napustila legendarna pevačica narodne muzike Merima Njegomir u 69. godini, potresna je čitavu javnosti, a poštovaoci njenog lika i dela, porodica, kolege, opraštaju je od muzičke dive putem društevnih mreža.

 

Merima je nedavno saznala da boluje od karcinoma pankreasa, ali se nadala da će iz borbe izaći kao pobednik. Ova opaka bolest odnela je živote Marinka Rokvića, Marinka Madžgalja, Tihomira Arsića, a sada je pevačicin.

 

Njegomirova je preminula na rođendan čuvenog kolege Tome Zdravkovića o kojem je u ranijim medijskim istupanjima govorila s ljubavlju.

 

— On je bio divan, divan, dobar čovek. Voleo je ljude, ali ne znam koliko je voleo život, nemilice ga je trošio.  Nije vodio računa o zdravlju. Svi su ga upozoravali da ne sme da pije, da mora da spava, a on svima kaže 'nema veze'. U smislu - dok trajem trajem. Ali, on je i dalje sa nama. Tako je život hteo. On danas postoji i toliko se sluša, kao da je tu, kao da je živ. — rekla je pre nekoliko godinam u emisji "150 minuta" i dodala da je Toma bio surovo iskren, ali mekog srca:

 

Toma Zdravković
foto: Youtube Printscreen

 

—  Sećam se, u Kragujevcu je pevao jedan mlad pevač, više se ne bavi pevanjem jer njegove glasovne mogućnosti i nisu baš... I kada je silazio sa bine presreo ga je Toma i rekao "Dođi mali da te nešto pitam. Izvini, čime se ti baviš?" Ovaj kaže "pevanjem". 'Ma šta si završio od škole, to te pitam?'. "Za konobara, ugostiteljsku". "Pa, što ne služiš?! Uzmi jedan šank, ne znaš da pevašm kunem ti se". Ovaj pevač se nije naljutio, ali samo što se nije rasplakao, jer voli Tomu. — istakla je svojevremeno.

 

Podsetimo, Merima je iza sebe ostavila četvoro dece i unučica, a porodica je do poslednjeg trenutka bila njena najveća podrška.

 

Merima Njegomir
foto: Damir Dervišagić

 

 

 

makonda-tracker