uspomene

Iza sebe je ostavila ČETVORO dece i unučiće: Suprug Milan bio je najveća ljubav i podrška Merimi Njegomir (FOTO)

2

Ćerka Ljubica za domaće medije potvrdila je vest da nas je napustila čuvena pevačica.

foto: Damir Dervišagić
foto: Damir Dervišagić

Tužna vest da nas je napustila pevačica narodne muzike Merima Njegomir u 69. godini rastužila je čitavu Srbiju, a porodica i kolege od bola ne mogu da dođu do reči.

 

Merima nije uspela da se izbori sa opakim rakom pankreasa od kojeg su preminuli i Marinko Rokvić, Tihomir Arsić, Marinko Mandžgalj.

 

Legenda domaće muzičke scene iza sebe ostavila je četvoro dece i četvoro unučica koji su do poslednjeg trenutka bili uz nju i davali joj vetar u leđa.

 

Ljubav njenog života bio je Milan Njegomir za kog se udala davne 1979. godine, a deca su bila kruna najiskrenijih emocija. Bili su zajedno sve do njegove smrti.

 

Merima Njegomir
foto: Facebook Printscreen

Detinjstvo i odrastanje

 

Ljubav i talenat za muziku i scenu Merima je nasledila od majke koja je bila veoma muzički nadarena. Odrasla je u porodici koja je cenila tradicionalne vrednosti, majka joj je poreklom iz Bosne, a otac iz Makedonije. Imala je brata i sestru sa kojim je bila veoma bliska.

 

Kada je bila u pubertetu roditelji su se razveli. Njena majka je napustila porodični dom sa Meriminom sestrom koja je tada imala pet godina, dok su Merima i njen mlađi brat ostali sa ocem.

 

Jedan slučajan susret u poznatom beogradskom restoranu odredio je njen životni put. Kada je imala samo osamnaest godina izašla je sa prijateljima u poznati restoran na druženje i muziku. Društvo je bilo izuzetno veselo, pa im je prišao čovek iz orkestra i razgovarao sa njima. Njegomirova je u šali rekla da peva mnogo bolje od njihovog pevača, a onda su joj ponudili da baš ona zapeva umesto njega. Bio je to njen prvi nastup pred publikom koji je odredio put kojim će krenutu.

 

Snimila je više od 25 albuma i otpevala vanvremenske hitove kao što su "Ivanova korita“, "Ruzmarin", "Zbog tebe".

 

Merima Njegomir
foto: Damir Dervišagić

 

makonda-tracker