tuga

Ana Bekuta održala govor kroz suze, Ceca Bojković pročitala posebnu pesmu: Održana komemoracija Merimi Njegomir

1


U Kamenoj sali Radio Beograda danas je održana komemoracija legendarnoj pevačici narodne muzike Merimi Njegomir, koja je preminula 20. novembra

foto: Ana Paunković
foto: Ana Paunković

Pevačica Merima Njegomir preminula je nakon borbe protiv raka pankreasa u 69. godini. Iza sebe je ostavila četvoro dece ― ćerke Jelenu, Ljubicu i Milicu i sina Marka, koji su primali danas u Kamenoj sali u zgradi Radio Beograda tokom komemoracije slavnoj muzičkoj divi.


Ovaj tužni skup počeo je pesmom "Ružo moja", koja je odmah izmamila suze pevačicinim ćerkama.


Imala je glas po kome su i anđeli hodali po kristalu ― istakla je Olivera Kovačević, koja je u ime RTS-a izjavila saučešće porodici.

 


Među onima koji su se obratili okupljenima našla se Merimina koleginica Ana Bekuta, koja je održala govor kroz suze.

 

1 / 5 Foto: Kurir


Merima i ja nismo bile estradne drugarice, bile smo prave drugarice. Jedan lepi događaj u njenom životu zauvek nas je spojio i između nas satkao vezu koja je neraskidiva, čak i ako se ne bismo stalno čule i pile kafu. Beskrajno sam tužna što je više nema. Moraću da postanem tvoj obožavalac i provodim noći gledajući tvoje snimke. Hvala ti ― istakla je Ana, nakon čega je zaplakala.


Ona je otkrila da je, nakon što je čula za tužnu vest o Meriminom odlasku, cele noći gledala snimke svoje prijateljice.


Glumica Svetlana Ceca Bojković sve je dirnula pročitavši pesmu koju je Merimi napisala ćerka Jelena:


Došla sam baš kod tebe, svesna gde idem i da imam sto života, uvek bih tebe izabrala. Tužno te gledam dok odlazim jer u svakom našem najkraćem rastanku osetim tvoju tugu, osetim kako ti se srce steže, čak kad i osmehom pokušavaš da sakriješ bol i od sebe. Nekada ti suzama pokazujem da tebe boli, mene. Ja još uvek znam da veza među nama večna i neraskidiva.


Govorio je i majstor frule Bora Dugić, koji je otkrio da je pre samo 10 dana razgovarao s Merimom jer je želeo da joj stavi do znanja da je uz nju u njenoj borbi, a koleginica Lepa Lukić nije mogla da zadrži jecaj kada se s razglasa čuo njen i Merimin duet.

 

 

makonda-tracker