uznemirujuće

Suri je kao beba bila žrtva sajentologa: Glumica podelila jezivu scenu s venčanja Toma Kruza i Kejti Holms

0

Dok je trajalo glamurozno slavlje u italijanskom zamku, tada 7-mesečna Suri Kruz bila je vrlo uznemirena i sama, dok su se njeni roditelji i ostali sajentolozi ponašali vrlo bizarno.

Kejti Holms i Tom Kruz bili su u braku od 2006. do 2012. godine, a zajedno su dobili ćerku Suri, koja danas nema nikakav odnos sa ocem.
Kejti Holms i Tom Kruz bili su u braku od 2006. do 2012. godine, a zajedno su dobili ćerku Suri, koja danas nema nikakav odnos sa ocem.foto: EPA/ALESSANDRO DI MEO

Suri Kruz, 18-godišnja ćerka glumaca Toma Kruza i Kejti Holms, verovatno je najpraćenije dete poznatih ličnosti na svetu, na prvom mestu zbog njenog narušenog odnosa sa ocem.


Tinejdžerka, koja je nedavno upisala koledž, prestala je da koristi prezime čuvenog glumca, kog nije videla 11 godina.


Poznato je da su razlog stroga pravila Sajentološke crkve, čiji je Tom Kruz pripadnik – neki kažu i božanstvo, po kojima se svi bivši članovi isključuju iz života. Kako je Kejti Holms posle razvoda od Toma Kruza okrenula leđa sajentologiji i distancirala ćerku od ove religije, to je bio kraj odnosa holivudskog superstara sa jedinim biološkim detetom.

Sajentologija je od početka ljubavi Toma Kruza i Kejti Holms, koja je trajala od 2005, kada su počeli da se viđaju, do 2012, kada su se zvanično razveli, imala veliki uticaj na glumicu. Pisalo se o tome kako je morala da se porađa ne ispustivši glas i o mnogim bizarnim pravilima koja je poštovala, a navodno je i njihovo venčanje pratila jedna uznemirujuća scena.

 

Tom Kruz i Kejti Holms sa ćerkom Suri Kruz
Tom Kruz i Kejti Holms sa ćerkom Suri Kruzfoto: MAXPPP / Newscom / Profimedia

Incident sa Suri Kruz na venčanju njenih roditelja


Naime, Tom Kruz i Kejti Holms venčali su se u novembru 2006, posle godinu dana veze, u italijanskom zamku Orsini Odelskalči. U tom trenutku njihova ćerkica je imala sedam meseci i prisustvovala je ceremoniji i romantičnom slavlju, a glumica Lea Rimini – koja je godinama bila sajentološkinja i u međuvremenu je napustila Crkvu i progovorila o svemu što je u njoj videla – podelila je da je devojčica bila uplakana.


Riminijeva je u svojoj knjizi "Troublemaker: Surviving Hollywood and Scientology" napisala da je beba bila uznemirena i potpuno ignorisana na slavlju pred venčanje. Ne samo što članovi porodice i prijatelji para nisu obraćali pažnju na nju nego je ni roditelji nisu tešili.


Kako je glumica napisala, Suri je vrištala i plakala ostavljena na podu u kupatilu, a umesto da joj njen otac ili majka priđu, poslato je troje ljudi da se pobrine za nju, među njima i sestra Toma Kruza.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Leah Remini (@leahremini)

Umesto da joj se obrate smireno, oni su ponavljali: "Suri! Suri!", tonom koji je zvučao kao da kažeš odraslom da se "iskulira" – napisala je Riminijeva, kako je preneo Radar Online, i dodala da su oni samo stajali i zurili u dete.


Glumica piše i da im je rekla da podignu dete, drže je u naručju i daju joj toplo mleko kako bi je utešili.

Nakon što se ona umešala, Kejti Holms je navodno posle venčanja podnela Sajentološkoj crkvi izveštaj u kom se žalila na ponašanje Lee Rimini. U njemu je navedeno da se ona ponašala "detinjasto" i kao "dete u sedmom razredu", a Lea je potom poslata u jedan objekat Crkve na Floridi na "reprogramiranje".


U suštini su pokušali da me nateraju da se izvinim što sam uništila venčanje veka – napisala je glumica.

 

Tom Kruz 11 godina nije video Suri
Tom Kruz 11 godina nije video Surifoto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Kejti Holms se nakon što je napustila sajentologiju i razvela od Toma Kruza javno izvinila Lei Rimini jer joj je učinila nešto nažao.


Kajem se jer sam u prošlosti uzrujala Leu Rimini i u budućnosti joj želim samo najbolje – istakla je glumica u zvaničnom saopštenju za javnost.


Riminijeva je, tokom gostovanja u emisiji Good Morning America, izjavila da je dirnuta kada vidi da Kejti Holms može da vodi normalan život sa svojom ćerkom.

 

BONUS VIDEO

Pastuović: Svaka je sekta satanistička samo nazivi drugačiji

 

makonda-tracker