umesto 3 obroka – nešto sasvim drugačije

Njegov jelovnik je pun iznenađenja: Kako se hrani Tom Kruz, pa u 63. godini izvodi vratolomije od kojih se vrti u glavi?

0

Pre nekoliko godina pisalo se da je Tomu Kruzu, koji je juče na neverovatan način zatvorio Olimpijske igre, jelovnik osmislio Dejvid Bekam, a jedan njegov kolega pričao je da ishranu slavnog glumca ne čini "hrana za zečeve" već je puna iznenađujućih jela.

Glumac Tom Kruz na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Parizu
Glumac Tom Kruz na ceremoniji zatvaranja Olimpijskih igara u Parizufoto: Utrecht Robin/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Holivudski glumac Tom Kruz bio je deo svečane ceremonije zatvaranja 33. Olimpijskih igara, a u Parizu je priredio akrobatski performans u stilu svojih čuvenih kaskada u filmskom serijalu "Nemoguća misija".


Glumac se spustio s krova stadiona "Stade de France" tokom spuštanja zastave Sjedinjenih Američkih Država i intoniranja himne njegove zemlje, a potom je spakovao zastavu i motorom se odvezao, noseći čuvenu kožnu jaknu iz foilma "Top Gun".


Potom je prikazana ranije snimljena sekvenca u kojoj Kruz iskače iz aviona i pozira pored čuvenog znaka "Holivud", jer je Los Anđeles domaćin narednih Igara, 2028.

 


Tom Kruz poznat je po tome što vrlo retko koristi pomoć kaskadera i uglavnom sam izvodi vratolomije, što bi bilo impresivno i da nije u pitanju čovek koji je nedavno proslavio 62. rođendan. I dok je, kada je reč o njegovom licu, glumac često na meti komentara da koristi pomoć hirurga da održi mladolik izgled, jasno je da bez adekvatne ishrane i treninga ne bi mogao da izvodi svoje slavne akrobacije.

S obzirom na to da je glumac bio jedna od glavnih zvezda svih zapaženih događaja u poslednje vreme – videli smo ga na Olimpijskim igrama, Vimbldonu, raznim koncertima i gala večerima, mnogi se pitaju "šta to jede Tom Kruz" kada stiže sve i uvek je pun energije, a Daily Mail nedavno je objavio način ishrane čuvenog glumca.

 

Ishrana Toma Kruza


Kako je pisala kolumnistikinja ovog portala, ona saznaje da Tom Kruz, gde god da je, uvek traži da mu se servira isto: bela riba kuvana na pari i povrće, bez sosa, ulja ili putera.

 

Tom Kruz često privlači pažnju izgledom
Tom Kruz često privlači pažnju izgledomfoto: EPA-EFE/BIANCA DE MARCHI

Alkohol nikada ne konzumira, a umesto tri glavna obroka tokom dana, on navodno ima 15 manjih užina. Kako piše Daily Mail, ova navika odgovara Kruzovom užurbanom načinu života, s tim što se odlučio za voće kao grickalicu jer mu pomaže da bude manje anksiozan, za razliku od čokolade ili čipsa.


Inače, 2020. otkriveno je da je Tom Kruz jeo samo 1.200 kalorija dnevno, u okviru plana ishrane koji je osmislio fudbaler Dejvid Bekam. Glumac navodno izbegava prerađenu hranu, ugljene hidrate i klasične grickalice, a preferira hranu s roštilja i pripremljenu na niskoj temperaturi, koju sprema njegov lični kuvar.


Termička obrada na nižim temperaturama navodno je zdraviji izbor jer je kuvanje na visokim temperaturama povezano s ubrzanim starenjem i hroničnom upalom tkiva. Glumac pretežno uživa u namirnicama kao što su losos, tamna čokolada, sirovi ovas, borovnice, đumbire, cvekla, brokoli, maslinovo ulje, paradajz i spanać.

 

Tom Kruz često privlači pažnju izgledom
Tom Kruz često privlači pažnju izgledomfoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Takođe se stara da unese namirnice bogate antioksidansima poput voća, orašastih plodova i povrća, koje imaju antizapaljenstvo svojstvo, a koristi i suplemente vitamina i minerala.


Engleski glumac Sajmon Peg, koji je s Kruzom sarađivao na snimanju nastavaka filma "Nemoguća misija" ispričao je 2015. da mu je kolega ponudio usluge svog kuvara na setu.


To nije bila dosadna hrana za zečeve ili proteinski šejk – otkrio je Peg. – To su bili sjajni gulaši i divne male urme punjene puterom od kikirikija, posude kokosom, odlični tartufi...


On je negirao i tračeve da je Tom Kruz terao sve glumce na snimanju da se pridržavaju njegove ishrane i rekao da im je on samo ponudio da se hrane kao on ukoliko žele.
 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Saveti gastroeneterologa za leto

 

makonda-tracker