otvoreno

Slomili su joj srce pred svetom: Prvi intervju Dženifer Aniston posle razvoda bio je dirljiv, poučan i pun iznenađenja

2

Nakon što je 2005. otkriveno da je Bred Pit prevario svačiju omiljenu holivudsku slatkicu s Anđelinom Džoli, sve oči su bile uprte u nju. Paparaci, publika, kolege, svi su čekali reakciju Dženifer Aniston. Kad je progovorila, to je bila lekcija o zrelosti.

Bred Pit i Dženifer Aniston venčali su se 2000, posle dve godine veze, a potom se rastali 2005.
Bred Pit i Dženifer Aniston venčali su se 2000, posle dve godine veze, a potom se rastali 2005.foto: EPA PHOTO ANSA/CARLO FERRARO

Ljubavna priča Dženifer Aniston i Breda Pita jedna je od najpoznatijih u istoriji pop kulture, pre svega zbog iznenadnog kraja nakon što je glumac započeo vezu s Anđelinom Džoli.


Par je zajedno proveo sedam godina, važio za jedan od najstabilnijih i najsrećnijih u Holivudu, a zvezda serije "Prijatelji" nikad nije izgledala zadovoljnije nego kada bi stala pored svog supruga.


Usledio je, međutim, bolan razvod nakon što je Bred Pit imao aferu sa Džolijevom na setu filma "Gospodin i gospođa Smit", a Dženifer Aniston je srce slomljeno kad se najmanje nadala. Međutim, ona se ne kaje ni zbog čega!

Posle razvoda od Breda Pita 2005, sve oči su bile uprte u nju, paparaci su je proganjali, pričalo se da joj je veoma teško, a sve bude još gore tih dana je snimala film "Raskid". Fanovi Dženifer Aniston željno su čekali njen prvi intervju nakon kraha braka i Pitove preljube, a ona ih je prilično iznenadila kada je za Vanity Fair objasnila kako gleda na sve što se desilo.

 

Dženifer Aniston i Bred Pit bili su zajedno od 1998. do 2005. godine
Dženifer Aniston i Bred Pit bili su zajedno od 1998. do 2005. godinefoto: EPA/ANDREW GOMBERT

Mi smo bili postavljeni na pijedestal, ali bili smo par kao i svaki drugi – rekla je glumica i objasnila da sada, posle razvoda, misli da glumac i ona "veruju u različite stvari". – Ne možete da imate vezu na silu, čak i ako je to vaše viđenje kako sve treba da izgleda.


Najveće iznenađenje je, ipak, bilo to što je Anistonova rekla da se oseća "srećnom" što je imala takav brak.


Osećam da sam imala sreće što sam to doživela – kazala je glumica. – Ne bih znala ono što znam sad da nisam bila udata za Breda. Ja volim Breda; ja ga zaista volim. Voleću ga do kraja svog života. On je fantastičan čovek. Ni zbog čega se ne kajem i neću da mučim sebe oko toga.

 

Dženifer Aniston i Bred Pit na Kanskom festivalu
Dženifer Aniston i Bred Pit na Kanskom festivalufoto: Alan Davidson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ona nije direktno pričala o tome što je prevarena, ali je istakla da "saoseća sa svima" koji prolaze kroz isto i opisala svoju vezu s glumcem kao lepu i komplikovanu.


Proveli smo zajedno sedam veoma intenzivnih godina; naučili smo jedno drugo mnogo – o isceljenju i o zabavljanju. Pomogli smo jedno drugom s mnogo toga, a to zaista cenim. Bila je to lepa i komplikovana veza. Ono što je za mene tužno jeste to što je svedena na holivudski kliše – ili je to možda samo ljudski kliše. Saosećam sa svima koji prolaze kroz ovo – rekla je glumica.

Što se tiče afere Anđeline Džoli i Breda Pita, ona je želela da veruje njeogovoj tvrdnji da je nije prevario i da su glumica i on uplovili u vezu tek posle njihovog razvoda.


Mnogo je toga što ne razumem, mnogo toga što ne znam i verovatno nikad neću znati, iskreno – rekla je Dženifer. – U ovom trenutku me ništa ne može iznenaditi, ali bih radije odabrala da verujem njemu.

 

Dženifer Aniston i Bred Pit bili su zajedno od 1998. do 2005. godine
Dženifer Aniston i Bred Pit bili su zajedno od 1998. do 2005. godinefoto: Robert Hepler Collection / Everett / Profimedia

Povredili su je i godinama kasnije


Verovala mu je, međutim, uzalud, jer je Anđelina Džoli potom u jednom intervjuu rekla da će Pitova i njena deca gledajući film "Gospodin i gospođa Smit", snimljen dok su Bred i Dženifer bili u braku, moći da vide kako su se njihovi roditelji zaljubili.

 

Ona je za Vogue 2007rekla i da je svakog dana jedva čekala da dođe na posao kako bi videla Breda Pita.


Tek godinama kasnije Dženifer je ovo prokomentarisala, objasnivši da ova izjava nije bila korektna prema njoj.

 


Bilo je stvari u štampi u to vreme o stvarima koje su se dešavale, a da nisam bila svesna njih. Osećam da je bilo pomalo neprikladno pričati o tim detaljima. Ono kako nije mogla da dočeka da dođe na posao? To stvarno nije bilo kul – istakla je Anistonova za Vogue.


Dženifer i Bred su, u svakom slučaju, ostali u kontaktu tokom čitavog njegovog braka s Anđelinom Džoli i navodno su održavali prijateljski odnos. Ipak, prvi put nakon razvoda su viđeni zajedno tek 2020. godine, kada su se na dodeli SAG nagrada pozdravili pred kamerama.

 

Emotivan pozdrav Breda Pita i Dženifer Aniston 2020. na dodeli SAG nagrada
Emotivan pozdrav Breda Pita i Dženifer Aniston 2020. na dodeli SAG nagradafoto: Emma McIntyre / PictureLux / Profimedia

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Tajna mladolikosti Breda Pita

 

makonda-tracker