bila je besna

Neobična priča slavnih glumaca! Godinama se važili za OMILJENI PAR Holivuda, a onda joj je pred celim svetom SLOMIO SRCE

0

Ljubavna priča Dženifer Aniston i Breda Pita počela je pre skoro 20 godina.

foto: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: MEGA / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Glumački par Dženifer Aniston i Bred Pit godinama su bili omiljeni par u Holivudu koji je izazivao oduševljenje i simpatije gde god se pojavi.

 

Njihova priča započela je 1994. godine kada su ih upoznali njihovi menadžeri.

 

- On je bio samo slatki momak iz Misurija, znaš? Normalan momak - pričala je kasnije glumaca za Rolling Stone o prvom utisku o glumačkoj zvezdi.


Prvi sastanak se dogodio četiri godine nakon upoznavanja, kada su oboje bili sami.


Dženifer je 1998. godine raskinula sa glumcem Tejtom Donovanom, a Bred Pit je raskinuo veridbu sa Gvinet Paltrou. To je bio pravi trenutak da ih menadžeri ponovo spoje. Ovog puta uspešno.

- To je bio zaista lako veče. Bilo je zaista zabavno - rekla je Dženifer Dajan Sojer i dodala da su odmah znali da je "to to".

 

Svoju vezu su krili nekoliko meseci, a onda su se pojavili na dodeli Emi nagrada 1999. godine i oduševili sve svojim modnim izdanjima na crvenom tepihu.

 

Iste te godine, Dženifer i Bred su objavili veridbu tokom Stingovog koncerta u Njujorku.

Kako je preneo People, Bred Pit je proveo sedam meseci pomažući u dizajniranju vereničkog prstena od dijamanata i platine, koji je uradila italijanska dizajnerka Silvijna Damijani.

 

Omiljeni holivudski par se venčao 29. jula 2000. godine pored plaže u Malibuu u Kaliforniji.

 

Okruženi sa svojih 200 prijatelja, porodice i kolega, par je razmenio zavete. Dženifer je obećala da će uvek praviti Bredov omiljeni banana milkšejk.

 

Na raskošnom venčanju bilo je 50.000 cveća, četiri benda, 13-minutni vatromet i još mnogo toga.

 

Mlada je za poseban dan nosila haljinu od svile i satena sa perlama Lorensa Stila. Planeri događaja procenjuju da je dan venčanja možda koštao milion dolara.

- Da li je on ljubav mog života? Mislim da se uvek nekako pitaš: 'Jesi li ti ljubav mog života?' Mislim, ne znam, nikad nisam bila neko ko kaže: 'On je ljubav mog života.' On je sigurno velika ljubav u mom životu…- rekla je Dženifer za W magazin 2003. godine i dodala:

 

- I znam da imamo nešto posebno, posebno u svom ovom haosu. U ovom ludom, briljantnom, divnom, teškom poslu koji imamo, lepo je imati nekoga ko je usidren i poznaje vas, zaista poznaje vas -


Godinu dana kasnije, govorila je za The Guardian i otkrila da je spremna da zasnuje porodicu sa Bredom Pitom.

- Vreme je. Vreme je. Znaš, mislim da možeš da radiš i sa bebom, mislim da možeš da radiš i dok si trudna, mislim da možeš sve to. Tako da se zaista radujem što ću usporiti - rekla je ona.

I samo nekoliko dana nakon što je par fotografisan kako provode novogodišnju noć u Angvili, za People su otkrili da se rastaju.

 

To se dogodilo nakon višemesečnih spekulacija o Bredovom neverstvu i da e Dženifer prevario sa glumicom Anđelinom Džoli koju je upoznao 2004. godine na snimanju filma "Gospodin i gospođa Smit".

 

U zajedničkom saopštenju, Dženifer i Bred su napomenuli da odluka o rastanku "nije rezultat bilo kakvih spekulacija"

 

- Želimo da objavimo da smo nakon sedam godina zajedno odlučili da se i formalno razdvojimo. Za one koji prate ovakve stvari, želimo da objasnimo da naše razdvajanje nije rezultat bilo kakvih spekulacija koje su objavili tabloidni mediji. Ova odluka je rezultat mnogo promišljenog razmatranja. Ostajemo posvećeni i brižni prijatelji sa velikom ljubavlju i divljenjem jedno prema drugom Molimo vas unapred za vašu ljubaznost i osećajnost u narednim mesecima - stajalo je u zajedničkom saopštenju.

Dva meseca kasnije, Dženifer je i zvanično podnela zahtev za razvod braka navodeći nepomirljive razlike. Takođe je zatražial da vrati svoje devojačko prezime, a razvod je okončan 2. oktobra 2005. godine.


Glumica je kasnije u opsežnom intervjuu za Vanity Fair govorila o krahu svog braka i reakciji na salve naslova o vezi Anđeline i Breda. 

 

- Postoji mnogo faza tuge. Tužno je, nešto se bliži kraju. To te otvara, na neki način — otvara te osećanjima. Kada pokušaš da izbegneš bol, to stvara veći bol. Ja sam ljudsko biće, imam ljudsko iskustvo u pred svetom. Volela bih da nije pred svetom. Zaista se trudim da se uzdignem iznad njega - rekla je .

 

- Da li sam usamljena? Da. Da li sam uznemirena ? Da. Da li sam zbunjena? Da. Ali takođe mi ide jako dobro. Vezu čini dvoje ljudi, svi su odgovorni. Čak i ako je 98 procenata krivice druge osobe, 2 procenta je tvoja, i to je ono na šta ćemo se fokusirati - dodala je.


A kada je novinar upitao Dženifer za 60 stranica sa fotografijama na kojima je njen bivši suprug pozirao sa Anđelinom Džoli za W Magazin, ona je odgovorila:

- Da li je to čudno vreme? Da. Ali to nije moj život. On pravi svoje izbore. On može da uradi – šta god. Mi smo razvedeni, i vidite zašto. Takođe mogu da zamislim da Bred nema pojma zašto bi ljudi bili zgroženi time - dodaje ona. 

 

U istom intervjuu za Vaniti Fair, ona se takođe osvrnula na glasine da su se rastali "jer nije želela decu".

 

- To me je stvarno razbesnelo. Nikada u životu nisam rekla da ne želim da imam decu. Želim i hoću! Žene koje me inspirišu su one koje imaju karijere i decu; zašto bih želela da se ograničim? Oduvek sam želela da imam decu i nikada se ne bih odrekla tog iskustva za karijeru. Želim da imam sve.-

 

Šest godina nakon razlaza, Bred Pit je u jednom intervjuu prokomentarisao da je u potrazi za filmom o zanimljivom životu, on živeo nezanimljiv život. 

 

- Mislim da je moj brak imao neke veze sa tim - 

 

Obožavaoci su tu izjavu protumačili da je glumcu život sa Aniston nezanimljiv, on se brzo ispravio.

- Žao mi je što je ovo protumačeno na ovaj način. Džen je neverovatno požrtvovana, puna ljubavi i urnebesna žena koja mi ostaje prijatelj. To je važna veza koju veoma cenim. Ono što sam pokušavao da kažem nije da je Džen bila dosadna, već da sam postao dosadan prema sebi — i za to sam odgovoran - rekao je on u izjavi.


Oboje su nastavili dalje, Bred Pit se oženio Anđelinom Džoli 2014. godine, a Dženifer Aniston sa udala za Džastin Teroa 2015. godine.

 

Međutim, i njihovi drugi brakovi su završeni razvodom, a izgleda da oboje i dalje tragaju za ljubavlju. I da su posle svega veliki prijatelji.


-Bred i ja smo prijatelji, prijatelji smo. Mi pričamo i nema nikakve neobičnosti, osim svih koji su to verovatno gledali i želeli su da postoje ili su pretpostavljali da postoje - nastavila je ona. 

 

makonda-tracker