"Vremenom je postalo sporazumno."

10 godina je imala INCESTUOZNU VEZU SA OCEM: Čuvena glumica je u njoj zatrudnela, a od ispovesti se ledi krv u žilama

2

Ni majka ni sestra nisu verovale holivudskoj zvezdi nakon njene uznemirujuće ispovesti

Glumica Mekenzi Filips skrenula je pažnju na sebe potresnom autobiografijom
Glumica Mekenzi Filips skrenula je pažnju na sebe potresnom autobiografijomfoto: Universal Pictures / AFP / Profimedia

Na svetskoj sceni među pozantim ličnostima postoji veliki broj "dinastija" – porodica u kojoj su generacije slavne, iako ne uvek u istim oblastima.


Među njima je su i Filipsovi, odnosno poznati roker Džon Filips, najpoznatiji kao frontmen grupe Mamas & the Papas, čija je ćerka čuvena glumica Mekenzi Filips, a tu su i njene manje poznate polusestre Čajna i Bižu Filips.


Mekenzi je jedna od holivudskih zvezda koje su o svom životu razgovarale pred kamerama sa slavnom Oprom Vinfri, a tom prilikom je iznela jednu od najpotresnijih i uznemirujućih ispovesti koje smo čuli – o svojoj incestuoznoj vezi sa ocem.

Prethodno je o njoj pisala u svojoj knjizi High on Arrival, a poglavlje koje se odnosi na Filipsa podstaklo je Opru da razgovara s Mekenzi o o silovanju koje je glumica doživela u porodici.


Probudila sam se jedne noći s rupom u sećanju i shvatila da sam imala odnose sa ocem. Ne znam kako je to počelo – rekla je Filipsova, koja je tada bila tinejdžerka.

 

Mekenzi i Džon Filips bili su velike zvezde sedamdesetih i osamdesetih
Mekenzi i Džon Filips bili su velike zvezde sedamdesetih i osamdesetihfoto: ABC / Zuma Press / Profimedia

Kako je opisala, sve se dogodilo u hotelskoj sobi, u poslednjim godinama sedamdesetih prošlog veka, a ona se trudila da to "uguši". Filips je, inače, godinama bio zavisnik od narkotika, a svojoj ćerki je dao kokain kada je imala 11 godina.


– Potisnula sam to. Požela sam vrlo rano u životu da sve delim u poglavlja... Ovo je bilo "majka" svih teških iskustava... Provela sam proteklih 30 godina trudeći se na mislim o tome – rekla je Mekenzi.


Nakon prvog puta, otišla sam ocu i rekla mu da moramo da pričamo o tome kako me je silovao. Tata je rekao. "Silovao te? Misliš, kako smo vodili ljubav?" U tom trenutku, mislila sam da sam stvarno sama u svemu tome – objasnila je glumica.

 

Mekenzi i Džon Filips bili su velike zvezde sedamdesetih i osamdesetih
Mekenzi i Džon Filips bili su velike zvezde sedamdesetih i osamdesetihfoto: g49 / Zuma Press / Profimedia

Prema njenim rečima, to nije bilo nešto što se podrazumevalo svakodnevno, ali se ponavljalo i nakon nekog vremena je "postalo sporazumno".


Nije se dešavalo svakog dana, nije se dešavalo svake nedelje, ali se definitivno dešavalo i dešavalo se mnogo puta – objasnila je Mekenzi. –Vremenom je postalo sporazumno. Ne mogu da verujem da sam ja jedina kojoj se to desilo. Bez obzira na to kakva je vrsta incesta u pitanju, to je zloupotreba moći... i iznevereno poverenje.

Njihov odnos bio je toliko bizaran da je Filips tri dana pre njenog venčanja došao odlučan da je spreči da se uda veče pred svadbu.


Popila sam mnogo pilula, a tata je uzeo mnogo svega. Na kraju sam se onesvestila na njegovom krevetu – napisala je Mekenzi u svojoj knjizi. – Bila sam samo delić osobe, moja tajna me je izolovala. Jedne noći tata je rekao: "Mogli bismo da pobegnemo u neku zemlju u kojoj nas niko neće gledati s visine. Ima zemalja u kojima je to prihvaćeno. Možda Fidži."

 

Mekenzi Filips proživela je horor
Mekenzi Filips proživela je hororfoto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Mekenzi se sa samo 19 godina udala za Džefa Seslera, ali je nastavila da ima odnose sa ocem i tokom braka, sve dok nije zatrudnela. Tada nije bila sigurna ko je biološki otac deteta, pa joj je Filips platio abortus i navodno su tada prestali da imaju odnose.


Prema njenim rečima, oprostila je ocu dok je bio na samrti 2001. godine.
Nakon njegove smrti, vratila se porocima i ponovo bila zavisna od narkotika.

 

Reakcije porodice na ispovest Mekenzi Filips


Ispovest Mekenzi Filips privukla je mnogo pažnje u medijima, a njena majka Mišel joj nije verovala. Za Hollywood Reporter je rekla da ne veruje Mekenzi ni reč i da je ona "mentalno obolela jer joj je igla zabodena u ruku već 35 godina", a glumici nije verovala ni sestra Bižu Filips.


Sada imam 29 godina, pričala sam sa svima koji su bilu tu u to vreme, postavila sam teška pitanja. Ne verujem sestri. Naš otac je bio mnogo toga. Ali ovo nije – rekla je u jednom intervjuu.

 

Bižu Filips tvrdila je da ne veruje sestri
Bižu Filips tvrdila je da ne veruje sestrifoto: AKM Images / Backgrid USA / Profimedia

Međutim, potom je u saopštenju koje je poslala Opri istakla da joj je Mekenzi ispričala sve još dok je Bižu imala 13 godina i da je za nju to bilo "zbunjujuće" i "strašno". Napisala je i da joj je bilo užasna pomisao da bi je porodica ostavila nasamo sa ocem.

 

Nije poznato da li je i Bižu bila žrtva svog oca Džona Filipsa, ali je jednom prilikom napisala pesmu posvećenu njemu koja sadrži stihove "Dodirivao me je pogrešno". Međutim, u intervjuu koji je dala 2000. godine nije želela da otkrije da li je pesma autobiografska ili je pisala iz perspektive nekoga drugog.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Zašto se dsilovanje teško dokazuje?

 

makonda-tracker