žena-inspiracija

S 11 godina alkoholičarka, s 12 narkomanka: Omiljena holivudska slatkica je oterala majku i SAMA IZGRADILA SVOJ ŽIVOT

0

Kada je shvatila da njen život ne vodi nikud, sa samo 14 godina glumica je podnela zahtev sudu da se roditelji distanciraju od nje i počela teško putovanje da postane žena kakvu danas znamo

Dru Barimor u filmu 'I-Ti, vanzemaljac'
Dru Barimor u filmu "I-Ti, vanzemaljac"foto: Cineliz / Allpix Press / Profimedia

Holivudski producenti su, po rođenju Dru Barimor, dobili ideju koja je delovala sjajno – devojčicu rođenu u čuvenoj glumačkoj porodici što pre će uvesti u biznis.


Kada je imala 11 meseci, dobila je ulogu u reklami za hranu za pse.

 

Kada je imala pet godina, igrala je u "Korenima priviđenja", a dve godine kasnije bila je jedna od glavnih zvezda Spilbergovog filma "I-Ti, vanzemaljac", senzacije s početka osamdesetih.

Kada je imala sedam godina, Dru Barimor uveliko je bila filmska zvezda i prelivala sladoled likerom, s 11 je bilo jasno da ima problem s pićem, sa 12 da je narkomanka, a sa 13 je hospitalizovana.


A to je samo deo njene priče.

 

Dru Barimor na crvenom tepihu
Dru Barimor na crvenom tepihufoto: EPA/BALLESTEROS

Potiče iz slavne glumačke dinastije


Dru Barimor je ćerka slavnog glumca Džona Drua Barimora i glumice Džejd Barimor, a polubrat joj je poznati glumac Džon Blit Barimor III. Glumci su bili i njeni preci – baka Dolores Kostelo i deka Džon Barimor, i prababa Džordži i pradeda Moris Dru Barimor. Takođe u svojoj porodici ima i više tetki i stričeva koji su glumci, a pradeda-stric joj je Džon Dru Mlađi, legenda nemog filma.


Kuma joj je Sofija Loren, a kum Stiven Spilberg.


I pre nego što se rodila, bilo je jasno šta će biti njen životni put, ali niko nije mogao ni da pretpostavi koliko će Dru biti teško na njemu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PopFond (@popfond)


Živela je u Zapadnom Holivudu, pre nego što se sa sedam godina preselila u Šerman ouks, pa se u Holivud vratila ponovo sa 14 godina.

 

Detinjstvo u znaku provoda i poroka


Kada je bila još mala devojčica, redovno je išla u ozloglašeni Studio 54, noćni klub poznat po orgijama i narkoticima. Išla je sa žurke i na žurku i još kao dete postala zavisnica od alkohola i narkotika. U svojim memoarima "Divlji cvet" iz 2015. podelila je mnogo šokantnih detalja, poput toga da se prvi put teško napila sa samo devet godina, na rođendanskoj žurki Roba Loua, a život joj se uskoro pretvorio u žurke i poroke.


To je bilo kao Diznilend za odrasle, osim što sam i ja morala da budem deo svega. Izlazli smo redovno, nekad jednom sedmično, a nekad i po pet puta – rekla je Dru. – Ali nikad mi ništa nije bilo dovoljno!

Kako je ispričala krajem devedesetih za People, u jednom trenutku joj marihuana, koju je počela da puši sa 10 i po godina, nije bila dovoljna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @90s.daily


Moj zavisnički um je rekao – ako je pušenje trave slatko, slatko će biti i nešto teže, kao kokain – prisetila se. – Išlo je postepeno. Ono što sam radila je postajalo sve gore i gore, a nije me bilo briga šta misle drugi.


Do svoje 13. godine, dva puta je bila rehabilitaciji, a u jednom trenutku je 18 meseci provela u bolnici.


Iskreno, shvatila sam da me je mama zatvorila u instituciju. Ipak, to mi je pružilo neverovatnu disciplinu. To je bilo kao ozbiljna obuka za regrutaciju i kamp za obuku i bilo je užasno i mračno i veoma dugotrajno, godinu i po dana, ali mi je to trebalo. Trebalo mi je ta potpuno luda disciplina – priznala je kasnije za The Guardian.

 

Zbog odnosa s majkom je osamostalila sa 14 godina


Složen odnos s majkom je obeležio njeno odrastanje, a Dru je istakla da je Džej Barimor izgubila sav kredibilitet kao majka kad ju je odvela u Studio 54 umesto u školu.

 

Dru Barimor na crvenom tepihu
Dru Barimor na crvenom tepihufoto: EPA-EFE/JEREMY PIPER

Sa 14 godina, glumica je shvatila da hitno mora da promeni svoj životni stil, što je značilo i da promeni odnos s majkom. Tada je zahtevala da se sudski "razvede" od roditelja.


Na dan mog saslušanja, moja majka je podržala moju emancipaciju, što je značilo da počinjem da živim sama. Bila sam tako dužna, ali dogodilo se previše toga. Sudija je ušetao i ceo dan mi je protekao u magli – prisetila se Dru.

Izgradila je sama nov život


Tako je ona sa samo 14 godina dobila status odrasle osobe i posvetila se izgradnji novog života. Pokušala je da radi, a na audicijama su joj se – smejali.


Imati tako veliku karijeru tako rano, a onda godinama – ništa. Ljudi dolaze, a ti si katastrofa koju ne mogu da zaposle – rekla je glumica.


U to vreme je napustila školu i zaposlila se u lokalnom kafiću, gde se tako loše snašla da joj je šef rekao da "ode i pronađe sebe". Dru nije odustajala od kastinga i uspela je da dođe do uloga u filmovima "Svi kažu da te volim" Vudija Alena i u "Vrisku".

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @90s.daily

 

Žudela je da sarađuje s Adamom Sendlerom jer je verovala da će biti savršen par na ekranu i na kraju je došla do njega. Usledila je uloga u "Svadbenom pevaču", a planeta se ponovo zaljubila u Dru Barimor, njen talenat i šarm.


Potom je nastavila da niže uspešne uloge, a poebno je uživala u romantičnim komedijama, iako je ostavila utisak i u "Čarlijevim anđelima".


Udala se 2002. godine za Fabricija Moretija i s njim provela u braku pet godina, da bi potom s biznismenom Vilom Kopelmanom bila u braku od 2012. do 2016. Zbog njega se preselila iz Kalifornije u Njujork i s njim dobila dvoje dece, a u Njujorku je ostala i nakon rastanka da bi njene ćerke bile blizu ocu.

 

Dru Barimor sa ćerkama
Dru Barimor sa ćerkamafoto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Proteklih godina je ređe viđamo u filmovima jer je pokrenula kozmetičku liniju i proizvodnju vina, a od 2020. vodi tok-šou The Drew Barrimore Show.
Danas je Dru Barimor s razlogom ponosna na sebe.


Počela sam u ovoj industriji kada sam nosila pelene – rekla je za People. – S 13 godina, imala sam tužnu priču koja izaziva jecanje. A onda sam se ponovo podigla. Udavala sam se, razvodila, odgajala sam sebe, u dobru i zlu. Imam ove dve devojke koje su ceo moj univerzum.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Transformacija Rebel Vilson

 

makonda-tracker