iznenađenje spiska

Šta je Majkl Džekson radio kod Džefrija Epstajna? Žrtva pokojnog predatora ispričala da je u njegovoj kući srela pevača

0

"Kralj popa", koji je u više navrata optužen za pedofiliju, navodno je posećivao na Floridi dom ozloglašenog biznismena i seksualnog predatora

Majkl Džekson posećivao je Epstajna u Palm biču
Majkl Džekson posećivao je Epstajna u Palm bičufoto: DAMIAN DOVARGANES / AFP / Profimedia

Sudska dokumentacija o predatoru i osuđenom seksualnom prestupniku Džefriju Epstajnu iz 2016. godine otpečaćena je i prva poznata imena koja su povezana s njim dospela su do javnosti.


U prvoj "turi" dokumenata koji su objavljeni nema velikih iznenađenja jer su u njima poznate ličnosti o čijim se vezama s Epstajnom spekuliše godinama, poput Bila Klintona i princa Endrua. 

 

Mnogi su, međutim, iznenađeni zbog jednog imena – "kralja popa" Majkla Džeksona.

Majkl Džekson na spisku ljudi povezanim s Epstajnom


Izvesna Džoana Sjoberg ispričala je, naime, mnogo detalja o svom posećivanju kuće američkog finansijera Džefrija Epstajna, između ostalog da je u njoj srela princa Endrua, sina pokojne kraljice Elizabete II i brata aktuelnog kralja Čarlsa III. On ju je, tvrdi Sjobergova, dodirivao lutkom po grudima.


Na pitanje je li preko Epstajna upoznala neku poznatu ličnost, ona je rekla da je srela pevača Majkla Džeksona.

 

Majkla Džeksona godinama su pratile optužbe o pedofiliji
Majkla Džeksona godinama su pratile optužbe o pedofilijifoto: EPA/Brendan McDermid

Upoznala sam Majkla Džeksona. U njegovoj kući u Palm biču. U Džefrijevoj kući u Palm biču.


Od Sjobergove se, kako je navedeno u dokumentaciji, prilikom susreta s poznatim bogatašem očekivalo da ga masira, pa je ona upitana da li je ikada masirala Majkla Džeksona.


Nisam – odgovorila je.

 

Epstajn je, uz pomoć svoje ljubavnice i saradnice Žislen Maksvel, dovodio na svoje privatno ostrvo maloletnice, koje su mu podvođene, a još uvek je mnogo misterija u vezi s tim ko je sve iskorišćavao devojčice.


Nije otkriveno više detalja o tome šta je Džekson radio kod Epstajna, a pevač je umro u Los Anđelesu u junu 2009. godine.

 

Džefri Epstajn se obesio 2019. u zatvoru
Džefri Epstajn se obesio 2019. u zatvorufoto: The Daytona Beach News-Journal/TNS/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Optužbe protiv Majkla Džeksona


Pevač je i sam imao mnogo problema sa zakonom od devedesetih, budući da ga je više muškaraca optuživalo da ih je seksualno zlostavljao kad su bili deca.

 

Zbog njega su zato podignute tužbe za pedofiliju, a on je uvek tvrdio da njegov odnos s decom s kojom se družio kao odrasla osoba nikada nije bio takve prirode. Poznato je da su mnogi dečaci spavali s njim u sobi i krevetu, da su ga pratili na putovanjima i da su njihovi roditelji neretko bili u drugom delu hotela dok su deca spavala sa Džeksonom, kao i da je više puta zatečen u raznim situacijama s njima.

 

Majkl Džekson na suđenju za pedofiliju
Majkl Džekson na suđenju za pedofilijufoto: SPENCER WEINER / AFP / Profimedia

Džekson je u junu 2005. oslobođen svih optužbi, a dvojica muškaraca su 2019. objavila svoje optužbe na račun pevača u HBO-ovom dokumentarcu "Leaving Neverland". Porodica Džekson je osporavala sve izneto u njemu, nazivajući projekat "javnim linčom".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Epstajnova ucena i tama

 

makonda-tracker