ne krije razlog

Pre 19 godina je PREKINUO KONTAKT SA SINOM: Slavni glumac važi za divnog oca i muža, ali s prvencem – ne progovara

1

Irski filmski superstar objasnio je u intervjuu 2005. godine svoju odluku da "isključi" iz svog života najstarijeg sina, kom je bio veoma posvećen nakon što jeon izgubio i biološkog oca i majku

Pirs Brosnan u Londonu pre nekoliko dana
Pirs Brosnan u Londonu pre nekoliko danafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Irski glumac Pirs Brosnan ostvario se u ulozi oca pet puta, a decu je imao s dvema ženama.


Nekadašnji Džejms Bond važi za čoveka posvećenog porodici i svojoj deci, ali s najstarijim – sinom Kristoferom – nema nikakav odnos jer je pre mnogo godina odlučio da prekine komunikaciju s njim.


Kristofer Brosnan i sam je radio u Holivudu i bio asistent režije u mnogim Pirsovim filmovima, kao što su "Sutra ne umire nikad" (1997), "Svet nije dovoljan" (1999) i "Robinzon Kruso" (1997), ali već dugo se o njemu ne zna mnogo.

Juče je on, međutim, fotografisan isperd jedne prodavnice u Londonu, kada prošetao odeven sportski, noseći u ruci kesu iz prodavnice, dok je u drugoj srezao telefon. Koliko je poznato, on i dalje nema kontakt sa svojim čuvenim ocem, a njegova holivudska karijera davna je prošlost.

 

Kristofer Brosnan, sin Pirsa Brosnana s kojim glumac ne priča
Kristofer Brosnan, sin Pirsa Brosnana s kojim glumac ne pričafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Zašto Pirs Brosnan ne priča sa sinom?


Najpre je sa, sada pokojnom, glumicom Kasandrom Haris dobio sina Šona (40), a usvojio je i njenog sina Kristofera (51) i Šarlot, koja je preminula 2013. godine. Nakon toga je s današnjom suprugom Kili Šej Smit dobio sinove Dilana (27) i Parisa (23), a on važi za porodičnog čoveka.


Kako je jednom prilikom ispričao, njega su podigli baka i deka po majci jer ga je otac ostavio dok je Pirs još bio beba, a potom se njegova majka preselila u London kada je on imao četiri godine. Zbog toga je sam učio kako biti tata.

 

Pirs Brosnan sa suprugom Kili Šej Smit
Pirs Brosnan sa suprugom Kili Šej Smitfoto: Jen Lowery/SilverHub / Shutterstock Editorial / Profimedia

Moji očinski instinkti su samo moji – istakao je za Esquire 2017. godine. – Ni na koga se ne oslanjam jer nisam imao na koga. Svog oca sam sreo samo jednom... Proveo sam nedeljno popodne s njim.

Pirs Brosnan smatrao je pokojnu Šarlot svojim detetom iako je ona zapravo ćerka Dermota Harisa, brata čuvenog glumca Ričarda Harisa, i godinama se ne miri sa činjenicom da je ona preminula mlada. Isti je slučaj i s njenim starijim bratom Kristoferom, kog je glumac usvojio kao tinejdžera, nakon što im je umro otac.


Međutim, uskoro je preminula i njihova majka Kasandra, kada je Kristofer imao samo 19 godina.

 

Pirs Brosnan sa sinom Kristoferom i ćerkom Šarlot 1992.
Pirs Brosnan sa sinom Kristoferom i ćerkom Šarlot 1992.foto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Mogao sam da vidim bol u Kristoferovim očima, prazninu u njegovom srcu zbog njegove majke – rekao je Pirs Brosnan za People 1992.


Oni su imali vrlo blizak odnos i irski glumac pomagao je sinu u karijeri u Holivudu, ali se vremenom sve raspalo. U vreme kada se Pirs ponovo oženio, Kristofer je uveliko koristio drogu, u jednoj prilici se predozirao i imao mnogo problema sa zakonom.


Nakon uzaludnih pokušaja da mu pomogne, glumac je odlučio da se distancira od sina.


Kristofer je i dalje veoma izgubljen. To je strašno. Znam gde je, ali vodi težak život – rekao je Brosnan za Playboy 2005. – Mogu smo da imam snažnu veru, da verujem da će se oporaviti. Iskušavao je sve u porodici, ali nikoga kao sebe. On zna kako da izađe iz toga. Samo ne želi.

 

Kristofera Brosnana već godinama viđamo samo na paparaco fotografijama
Kristofera Brosnana već godinama viđamo samo na paparaco fotografijamafoto: PacificCoastNews.com / Pacific coast news / Profimedia

Kako je istakao, zbog svega je odlučio da sina "isključi" iz svog života, što je za njega bilo "bolno".


Nikada ga neću potpuno izbaciti – dodao je. – Ali moram da ga isključim. Moram da kažem – idi, živi ili umri. Molim se za njega.


Međutim, iako nemaju nikakav kontakt, Brosnan je 2022. godine uključio Kristofera u svoju objavu povodom Dana očeva na Instagramu.


Moja večna ljubav za moje drage sinove Parisa, Dilana, Šona i Kristofera – napisao je on uz fotografiju s prvom trojicom. – Hvala vam iskreno na ljubavi na ovaj Dan očeva.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Ostavio Holivud zbog karijere u Srbiji

 

makonda-tracker