progovorio

"Nije znao" da žrtve ne žele da ih dodiruje: Intervju Kevina Spejsija 7 godina posle optužbi – šokantan i na ivici suza

0

Holivudski glumac kroz suze je pričao o tome što mora da se iseli iz kuće koja je njegov dom od 2016. godine, a osvrnuo se na brojne optužbe koje su iznete na njegov račun. Dok deo priznaje, kaže i da su mnoge lažne.

Kevin Spejsi u emisiji Pirsa Morgana
Kevin Spejsi u emisiji Pirsa Morganafoto: Piers Morgan Uncensored, Youtube Printscreen

Američki glumac Kevin Spejsi, oskarovac i jedna od najvećih filmskih zvezda proteklih decenija, konačno se pojavio pred kamerama i dao intervju prvi put otkako se suočio s optužbama za seksualno zlostavljanje.


U razgovoru s britanskim novinarom Pirsom Morganom, Spejsi je priznao da je "prelazio granice", dok je govorio o optužbama koje su prekinule njegovu karijeru 2017. godine.


Prošle godine, glumac je nakon suđenja u Londonu proglašen nevinim po svim optužbama za seksualne napade na četvoricu muškaraca u periodu između 2001. i 2013. godine, dok je 2022. američki sud odbacio još jednu tužbu za seksualno zlostavljanje.

Spejsiju se trenutno sudi po optužbi jednog muškarca, koji tvrdi da ga je glumac napastvovao 2008. godine, što on negira.


U gostovanju u emisiji Pirsa Morgana, Kevin Spejsi je počeo razgovor istakavši da se oseća dobro i da konačno ima priliku da konačno govori o stvarima o kojima ranije nije, kao i da preuzme odgovornost za to što se "ponašao loše".

 

Kevin Spejsi u emisiji Pirsa Morgana
Kevin Spejsi u emisiji Pirsa Morganafoto: Piers Morgan Uncensored, Youtube Printscreen

Seksualno uznemiravanje i zlostavljanje smatra "nežnim prelaženjem granice"


Najviše pažnje privukla je njegova opaska da je "prelazio granice" tako što je dodirivao ljude neprikladno, kako je objasnio na pitanje Morgana da pojasni šta tačno misli pod "prelaženjem granica".


Dodirivao sam nekoga na seksualan način jer tada nisam znao da to ne žele – rekao je glumac.


Kada je suočen s time da je u pitanju ponašanje za osudu, Spejsi je dodao da je "bio nežan prema ljudima" i da ne bi koristio reč "grabljenje" da opiše to kako se ponašao.


Želite da budete nežni. Želite da vidite hoće li odgovoriti pozitivno – rekao je.

 

Kevin Spejsi u emisiji Pirsa Morgana
Kevin Spejsi u emisiji Pirsa Morganafoto: Piers Morgan Uncensored, Youtube Printscreen

Upitan da li može da razume da bi mladi glumac bio zabrinut da će neko uticajan kao Kevin Spejsi mogao da mu uništi karijeru ukoliko ga odbije, odgovorio je:


Da.


Glumac je istakao i da je "spreman da preuzme odgovornost" za neke od svojih postupaka, koje opisuje kao "loše, loše, loše ponašanje", ali tvrdi i da je "mnogo ljudi" iznelo lažne tvrdnje protiv njega.


Finansijski problemi Kevina Spejsija


Glumac je u jednom trenutku bio i na ivici suza tokom intervjua, dok je pričao o tome kako mu je kuća oduzeta jer "duguje mnogo miliona", na ime pravnih troškova prilikom suđenja za seksualno zlostavljanje.

Na pitanje Pirsa Morgana gde sada živi, Spejsi je rekao da trenutno nema stalni dom i da na računu ima malo novca.

Moja kuća se prodaje na aukciji, tako da moram da se vratim u Baltimor i odnesem svoje stvari u skladište. Dakle, odgovor na to pitanje je – nisam siguran gde ću sada da živim – rekao je glumac i objasnio da je živeo u Baltimoru od početka snimanja serije "Kuća od karata" (House of Cards). – Preselio sam se tamo 2012. Ova kuća je moj dom od 2016. Ne mogu da platim račune.


Još mnogo dugujem... Da, dužan sam. Značajna suma. Mnogo miliona. Sama kuća vredi milione – rekao je on suzdržavjaući suze.


Nove optužbe protiv Kevina Spejsija, a deo Holivuda ga željno čeka


U maju je Spejsi negirao nove optuže protiv njega, koje su emitovane u dokumentarnom filmu Spacey Unmasked britanskog kanala Channel 4.


Glumci Ruari Kenon i Deni de Lilo u njemu su pričali o neprimerenom ponašanju starijeg kolege, a Kenon kaže da ga je Kevin Spejsi dodirivao u javnosti, prilikom druženja s predstavnicima medija povodom jedne pozorišne predstave 2013. On se branio rečima da je to "smešno i nikad se nije desilo".

 

Kevin Spejsi ispričao je Pirsu Morganu svoju stranu priče
Kevin Spejsi ispričao je Pirsu Morganu svoju stranu pričefoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

De Lilo kaže da mu je glumac gurnuo međunožje u lice u istom pozorištu, na šta Spejsi kaže da je ova optužba "potpuno uvredljiva".


Nakon što je emitovan ovaj dokumentarni film, nekolicina poznatih glumaca, uključujući Šeron Stoun, Stifena Fraja i Lijama Nisona, pozvala je Kevina Spejsija da se vrati glumi.


Jedva čekam da vidim Kevina na poslu. On je genije – rekla je Šeron Stoun za Telegraph.


Spejsi je osvojio Oskara za najboljeg glumca 2000, za ulogu u filmu "Američka lepota", kao i za najboljeg sporednog glumca 1995, za ulogu u filmu "Dežurni krivci". Bio je umetnički direktor pozorišta Old Vic Theatre u Londonu od 2004. do 2015. godine, a poslednje godine njegove karijere obeležila je serija "Kuća od karata", iz koje je izbačen nakon optužbi o seksualnom zlostavljanju.


Njegove scene iz filma "Sav novac sveta" Ridlija Skota, na kom je radio u tom trenutku, izbrisane su i ponovo snimljene, a zamenio ga je kanadski glumac Kristofer Plamer.

 

BONUS VIDEO

Seksualno uznemiravanje: Ono što je za jednog uvredljivo za drugog ne mora biti

 

makonda-tracker