NAŽALOST, I ONA...

''Imala sam loš osećaj od njega'', rekla je: Glumica koju Srbija obožava bila je žrtva HOLIVUDSKOG predatora

1

Rođena kao Ketrin Elis Blanšet u Melburnu, Australija, 14. maja 1969

Kejt Blanšet danas slavi 55. rođendan, a ovo je njena životna priča
Kejt Blanšet danas slavi 55. rođendan, a ovo je njena životna pričafoto: MJ Pictures / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Kejt Blanšet je počela da stvara ime u pozorištu kroz dela koja su joj donela velike nagrade i bila karta za velika platna, nakon što je diplomirala na Australijskom Nacionalnom institutu za dramsku umetnost 1992.

 

Blanšet je debitovala u američkom igranom filmu u Rajskom putu 1997, o grupi žena zatvorenih u Japanu tokom Drugog svetskog rata.

 

Kasnije te godine privukla je pažnju Holivuda svojim nastupom sa Ralfom Fajnsom u filmu Oskar i Lusinda.

 

Godine 1998., Blanšetova uloga engleske kraljice Elizabete I u Elizabeti, koja je osvojila Zlatni globus, donela je glumici prvu nominaciju za Oskara.

 

 

Kejt Blanšet
Kejt Blanšetfoto: EPA/MIKE NELSON

 

Blanšet je udata za dramskog pisca i scenariste Endrua Aptona.

 

Upoznali su se u Australiji sredinom 1990-ih, ubrzo venčali i danas imaju tri sina,i ćerku, koja je usvojena 2015. godine.

 

Međutim, glumica se pridružila grupu žena koje su od 2018. godine govorile protiv Vajnstina, optužujući ga za seksualno nedolično ponašanje, jer je i sama pretrpela isto.

 

Jednom prilikom govoreći o optužbama mnogih glumica protiv Vajnstajna za zlostavljanje rekla je:

 

- Zakosnki, silovanje je zločin. Mislim da je zaista važno da se ljudima sudi kroz pravosudni sistem.

 

To je važna ruka demokratije koju moramo podržavati jer je ugrožena sa mnogo različitih strana., preneo je vantifairy.

 

Harvi Vajnstajn je producirao mnoge poznate filmove među kojima je i Talentovani gostopodin Ripli, u kome je i sama Kejt Blanšet glumila.

 

 

Iako nikada nije govorila o detaljima nedoličnog ponašanja, jednom prilikom je njihov odnos opisala za guardian ovako: 

 

- Imala sam loš osećaj od njega. Često bi mi rekao ’Mi nismo prijatelji’, na pitanje zašto je Vajnštajn ne smatra prijateljicom, Blanšet je odgovorila:

- Ne bih uradila ono što je tražio od mene.

 

 

Iako je morala da ostane snažna najpre zbog svoje dece, Kejt i dan danas snima i stvara blokbastere u kojima će mnogi uživati, dugogodišnji je zagovornik individualnih i kolektivnih akcija kojima skreće pažnju na klimatske promene i druga pitanjima životne sredine.

 

 

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

 

makonda-tracker