"izgubio sam posao, reputaciju, sve"

PLAKAO JE kad je saznao ishod: Kevin Spejsi na svoj rođendan DOBIO PRESUDU za teške optužbe za zlostavljanje

1

Kevin Spejsi oslobođen optužbi za seksualno zlostavljanje

kevin spejsi oslobođen na svoj rođendan
kevin spejsi oslobođen na svoj rođendanfoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Glumac Kevin Spejsi oslobođen je optužbi za seksualno zlostavljanje četiri muškarca u Velikoj Britaniji u periodu od 2001. do 2013. godine!

 

64-godišnji dobitnik Okara plakao je nakon donete presude na suđenju koje traje od juna, na kom je opisan kao "seksualni napasnik". 

 

Dok je svedočio, Spejsi se borio da se ne rasplače, govorivši kako je njegov svet "eksplodirao" kada su se navodi prvi put pojavili 2017. godine u Americi. 

 

— Ljudi su prebrzo zaključivali i pre nego što se postavilo prvo pitanje i pre odgovora na njega, ja sam izgubio svoj posao, reputaciju, izgubio sam sve u nekoliko dana — rekao je on poroti.

 

Spejsi, koji je bio kreativni direktor u pozorištu u Londonu, u periodu od 2004. do 2015. godine, optužen je za drogiranje i izvođenje seksualnog čina nad bivšim glumcem dok je spavao, kao i za nekoliko napada na druge muškarce — između ostalih, na vozača koji je tvrdio da ga je glumac uhvatio za prepone čvrsto jednog prilikom tako da je "zamalo skrenuo s puta".

 

Drugi čovek je tvrdio da ga je glumac "kao kobra" zgrabio za prepone, a jedan je tvrdio da ga je Spejsi ljubio u vrat i rekao mu da "bude kul", pa ga, takođe, zgrabio za prepone.

 

kevin spejsi za sobom je vukao teške optužbe za seksualno zlostavljanje
kevin spejsi za sobom je vukao teške optužbe za seksualno zlostavljanjefoto: EPA-EFE/ANDY RAIN

Zvezda Američke lepote Kuće karata sve ove navode je negirao, a sada su optužbe ova četiri muškarca odbačene.

 

On se suočavao sa 12 tačaka optužnice za seksualne prestupe nad muškarcima koji su sada u tridesetim, odnosno četrdesetim godinama.

 

Spejsi je podelio sa porotom sledeća priznanja: imao je jedan intiman momenat sa bivšim glumcem u usponu koji je tvrdio da ga je on drogirao i izveo seksualni čin nad njim dok je spavao u svom stanu. 

 

 

Sa drugim navodno zlostavljanim čovek imao je "donekle intimnu" vezu, ali demantovao je da ga je napao agresivno, nasilno i bolno, pa dodao da se osećao kao da mu je zabijen nož u leđa kada je čuo za te tvrdnje. 

 

Navodi trečeg čoveka, prema Spejsiju, jesu "ludilo" i tvrdi da se to nikad nije ni desilo.

 

 

Takođe, naveo je da je "probao" da priđe četvrom muškarcu, ali da je stao kad je uvideo da nije zainteresovan. 

 

Zatim, naglasio je da jeste flertovao i bio otvoren kad je u pitanju vreme kad je bio promiskuitetniji, pa dodao da ga "to ne čini lošom osobom".

 

Dodao je i da se osećao pod pritiskom da se javno oglasi kao gej zbog navoda o seksualnim napadima koji su bili usmereni protiv njega.

 

Bonus video

Suđenje Kevinu Spejsiju

 

makonda-tracker