veličanstvena

Talentom i lepotom je zaslužila više: Glumica iz "Niskih strasti" nije stekla slavu Šeron Stoun, a evo gde je danas

0

Njena filmska karijera počela je uz "bum", ali nije išla tokom kojim se očekivalo, iako je lepa glumica do danas zabeležila desetine uspešnih uloga

Džin Triplhorn i Majkl Daglas u 'Niskim strastima' (1992)
Džin Triplhorn i Majkl Daglas u "Niskim strastima" (1992)foto: Carolco Pictures / Canal + / AFP / Profimedia

Film"Niske strasti" jedan je od najvećih hitova devedesetih i lansirao je karijeru Šeron Stoun, koja je igrala glavnu žensku ulogu pored već superslavnog Majkla Daglasa.


Ipak, ovo ostvarenje u režiji Pola Verhovena donelo je širu prepoznatljivost još jednoj glumici, koja je pokazala sav raskoš svog dara ništa manje nego Šeron Stoun.


Džin Triplton igrala je dr Bet Garner, ljubavnicu detektiva Nika i psihološkinju za koju se ispostavlja da je povezanija sa slučajem na kom on radi nego što je isprva delovalo.

 

Glumica je ostavila utisak na publiku lepotom, seksepilom i talentom, a iako je nastavila da niže uspešne uloge, nikada nije postala zvezda kakva su svi mislili tih dana da će biti.

Rođena je u Tulsi, u Oklahomi, na današnji dan, 10. juna 1963. godine, a njeni roditelji razveli su se kad je imala samo dve godine. Upisala je studije na lokalnom Univerzitetu u Tulsi, a u međuvremenu je počela da radi na televiziji i radiju i odustala posle samo jednog semestra.


Potom je Džin upisala glumu na uglednoj Školi Džulijard u Njujorku i počela da nastupa u pozorištima, a već na početku karijere igrala je s Valom Kilmerom, Ejmi Irving i Lili Tejlor. Nakon nekoliko uspešnih predstava, dobila je priliku da debituje na velikom platnu, i to pored tada već superslavnog Majkla Daglasa, u erotskom trileru "Niske strasti" (1992), što je pokrenulo njenu dugu karijeru ispred kamera.

 


Naredne godine, igrala je u "Firmi" s Tomom Kruzom, a 1995. u glavnoj ulozi u "Vodenom svetu" uz Kevina Kostnera. Potom je igrala glavnu žensku ulogu u "Dok nisam sreo tebe", ali je zatim neko vreme dobijala mahom sporedne uloge – u "Strujama sudbine" s Madonom, "Ubici iz kancelarije", "Plavookom Mikiju", "Vratima sudbine"...


U međuvremenu se preorijentisala na televiziju i igrala u brojnim uspešnim TV filmovima i serijama, među kojima je i "Zločinački umovi".

 

Džin Triplhorn najpoznatija je po seriji 'Kriminalni umovi' proteklih decenija
Džin Triplhorn najpoznatija je po seriji "Kriminalni umovi" proteklih decenijafoto: EPA/PAUL BUCK

Džin Triplton nikada nije bila tipična holivudska zvezda i od početka karijere držala se pomalo postrani, ne eksponirajući se previše, pa je tako mnogo toga o njenom privatnom životu ostalo neprimećeno.

 

Koliko je poznato, od 2000. godine je u braku s glumcem Lilandom Orserom, s kojim ima sina Ogasta.

 

Džin Triplhorn u 'Niskim strastima' (1992)
Džin Triplhorn u "Niskim strastima" (1992)foto: TriStar Pictures / Everett / Profimedia

Šarmantna glumica i danas spada u najmisterioznije žene Holivuda, pa tako na Instagramu uglavnom deli fotografije u vezi s poslom, uz poneki izuzetak selfija koji pokazuju da je i 32 godine otkako nam se predstavila u "Niskim strastima" lepotica bez premca.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šeron Stoun čestitala rođendan Severini

 

makonda-tracker