"Ne osećam se manje seksi!"

Ova lepota nema rok trajanja! U 67. godini i seda, glumica počistila konkurenciju na zatvaranju Kanskog festivala

0

Proslavljena glumica je decenijama bila sinonim za nenametljivi seksepil, damski stil i retku prirodnu lepotu, a ništa se ne menja ni danas. Štaviše, mnoge mlade koleginice nevidljive su na crvenom tepihu pored legendarne Endi...

Endi Mekdauel na zatvaranju 77. Kanskog festivala
Endi Mekdauel na zatvaranju 77. Kanskog festivala foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Kanski festival juče je zatvoren svečanom ceremonijom koja je okupila veliki broj filmskih zvezda, koje su nas proteklih 12 dana Festivala oduševljavale modnim izdanjima na crvenom tepihu Kroazete.


Prošle večeri među najzapaženijima je bila američka glumica Endi Mekdauel, koja je redovna gošća Filmskog festivala u Kanu već godinama.


Kako je nedavno otkrila za People izostala je s Kanskog festivala 1989, kada je trebalo da promoviše film "Seks, laži i video-trake", jer je nedugo pre toga donela na svet dete i "plašila se" izlaska u javnost.

Danas je Endi Mekdauel daleko samouverenija, pa je prigrlila sve promene koje dolaze u život i izgled sa starenjem, a prošle večeri je sve podsetila zbog čega decenijama spada u najlepše žene planete.

1 / 5 Foto: EPA-EFE/Victor Boyko / POOL

Endi je na crveni tepih stigla u raskošnoj plavoj haljini, modelu asimetričnog gornjeg dela, koji otkriva jednu ruku i deo ramena, dok je grugo prekriveno tkaninom koja pada u vidu plašta i pruža se sve do poda i prati glumicu kao šlep.


Elegantna kreacija ističe vitak struk filmske dive, a potom pada pored tela u slojevima i odiše kraljevskim stilom, kako i dolikuje Endi Mekdauel!

 

Endi Mekdauel na zatvaranju 77. Kanskog festivala
Endi Mekdauel na zatvaranju 77. Kanskog festivala foto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Proslavljena glumica je, inače, prošle večeri bila među retkim ženama koje su prošetale Kroazetom sede kose, a ona već godinama odbija da krije svoje srebrne vlasi i ponosno nosi i njih i bore koje su očekivane na licu žene od 66 godina.


Kako je ispričala jednom prilikom, Endi se godinama farbala, ali tokom pandemije virusa korona frizerski saloni nisu radili, a ona je bila opuštena i prestala da se opterećuje prekrivanjem sedih i – dopalo joj se kako izgleda.

Nisam farbala kosu i već mi se video sedi koren, a ćerke su mi rekle da izgledam opako – i ta ideja mi se svidela! Zato sam odlučila da zadržim srebro u kosi – rekla je Endi kroz smeh početkom 2021. tokom gostovanja u emisiji svoje koleginice Dru Barimor.

 

Endi Mekdauel na 77. Kanskom festivalu
Endi Mekdauel na 77. Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/GUILLAUME HORCAJUELO

Endi Mekdauel godinama je zaštitno lice jedne od najpoznatijih kozmetičkih kuća na svetu i često ističe važnost nege, a ne koristi botoks, filere i bilo kakve slične tretmane. Zbog toga ona je njeno lice prošarano ponekom borom, a lepa glumica ih prihvata


Postoji taj period između 40 i 60 godina za koji mislim da je najveća muka ženama u mmom poslu jer ne znaju šta da rade. Na njih se gledalo na jedan način, ali ih ne vide zaista kao mene sad – rekla je Endi svojevremeno za People.

 

Endi Mekdauel izgleda zanosno u sedmoj deceniji
Endi Mekdauel izgleda zanosno u sedmoj decenijifoto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Borila sam i sada mi je mnogo prijatnije u mojoj koži. Volim to što sam starija žena. Zaista uživam u tome. Nemam osećaj da sam manje seksi – zaključila je.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Prirodna kosa Edite Aradinović

 

makonda-tracker