novi film

"Oni nisu Diznijevi princ i princeza!" Prijatelji pevačice užasnuti su time kako je predstavljena njena ljubavna priča

0

Priča o Ejmi Vajnhaus zaživela je na filmu, ali njenim prijateljima i porodici se nimalo ne dopada.

Ejmi Vajnhaus i Blejk Filder Sivil u danima ljubavi
Ejmi Vajnhaus i Blejk Filder Sivil u danima ljubavifoto: Frank Doran/MCP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Slavna pevačica Ejmi Vajnhaus preminula je 2011. godine, a njena muzička "zaostavština" je velika, iako je preminula sa svega 27 godina. 

 

U Londonu je održana premijera filma o životu čuvene Britanke, a reč je o delu rediteljke Sem Tejlor-Džonson, koja je na premijeri blistala u društvu svog supruga Arona.

 

Ipak, sam film je podelio gledaoce i kritiku, dok su prijatelji pokojne pevačice saglasni u tome da imaju dosta zamerki, posebno kada je reč o Ejminom bivšem suprugu Blejku Filderu Sivilu.

 

Poznato je da mnogi zameraju Blejku to što je, navodno, uveo Ejmi u svet droge. Par se upoznao 2003. godine, venčali su se 2007. godine u Majamiju, ali 2009. su se već rastali.

 

Kako se pretpostavlja da ju je suprug i uveo u svet droga, prijateljice pokojne muzičarke zamerile su rediteljki ulepšavanje njihovog odnosa.

 

— Više je kao da su voljena Dizni princeza i njen princ – Blejk deluje kao šarmantna i simpatična skitnica, a ne kao potpuno slomljen zavisnik od droga, koji je Ejmi odvukao u dubine izopačenosti — rekla je jedna prijateljica, dodavši oštru kritiku:

 

Svi njeni prijatelji i porodica znaju da je on odgovoran za tolike njene nevolje, ali ovaj film čini da izgleda kao heroj koji je inspirisao njenu neverovatnu muziku. To je vrlo uznemirujuće za one koji znaju istinu. Trebao je odgovarati za ono što je zapravo bio. Uopšte nije bio pun ljubavi, bio je zlostavljač.

 

Ejmini bližnji nisu zadovoljni filmom o njoj
Ejmini bližnji nisu zadovoljni filmom o njojfoto: EPA/ANDY RAIN

Na oštru kritiku prijateljice nadovezale su se i druge prijateljice i bližnji Ejmi Vajnhaus, koji su saglasni u mišljenju da je Blejk romantizovan i predstavljen kao vragolan mekog srca.

 

 Iskreno govoreći, bio je to izuzetno bolan prikaz za Ejminu porodicu, videli su čoveka za kog znaju šta je prouzrokovao, toliko zla, a zataškava se kao da je samo drski momak iz Londona. Sramota — rekla je druga prijateljica za strane medije.

 

 

Međutim, rediteljka je odgovorila zašto je problematičnog bivšeg prikazala kao takvod.

 

 Morali smo shvatiti zašto se Ejjmi zaljubila u njega, tako da se nije radilo o stvaranju jednodimenzionalnog negativca. Morali smo se zaljubiti u njega da shvatimo zašto je napisala jedan od najvećih albuma o njihovoj ljubavi — objasnila je ona, prenosi tportal.hr.

 

Bonus video

ZA NJEGA MNOGI NE ZNAJU, A ŽIVA JE MUZIČKA LEGENDA! Emir Kusturica izjavio da od svake njegove pesme može da napravi FILM!

 

makonda-tracker