novi detalji

Kroz suze mu je pisala kako je sve počelo: Neočekivani OBRT u sporu Breda Pita i Anđeline Džoli – on je u prednosti

0

Bivši najlepši par sveta paralelno vodi dve bitke posle razvoda, a dok ona o starateljstvu nad decom deluje nerešivo, jednoj se nazire kraj

Bred Pit i Anđelina Džoli na dodeli Oskara
Bred Pit i Anđelina Džoli na dodeli Oskarafoto: EPA / MIKE NELSON

Holivudski glumac Bred Pit ponovo ima kontrolu nad vinarijom Château Miraval, koju je kupio s bivšom suprugom Anđelinom Džoli u godinama njihove ljubavi!


Otkako su se razišli u septembru 2016. godine, Bred i Anđelina su u sporu u vezi sa starateljstvom nad šestoro njihove dece, ali u poslednje vreme vode i proces o vlasništvu nad francuskom vinarijom.


Naime, glumica je pre izvesnog vremena prodala svoje deonice, navodno bez Bredovog pristanka, pa ju je Pit tužio. Njeni advokati odgovorili su kontratužbom.

U pitanju je, inače, mesto za koje ovu porodicu vežu mnoge uspomene, jer su se Bred i Anđelina 2014. venčali upravo u Miravalu. Ipak, ona im zadaje više problema otkako je Džolijeva prodala svoju polovinu ruskom milijarderu Juriju Šefleru, a Bred se 2021. obratio izjavom za medije u kojoj je istakao da je Anđelina prodala svoj deo imanja čoveku kog je on najpre odbio.

 

Bred Pit i Anđelina Džoli na dodeli Oskara
Bred Pit i Anđelina Džoli na dodeli Oskarafoto: EPA/MIKE NELSON

Glumac je tužio Anđelinu uz tvrdnje da je želela da ga isključi iz moguće prodaje , paralelno radeći sve moguće kako bi se rešila svog udela u Miravalu. Optužio ju je da je bila osvetoljubiva prema njemu i da je tajno sarađivala s tajkunom da Bred ne bi znao šta se dešava.


Prema pisanju Daily Mail-y, luksemburški sud sada je Šeflerovoj firmi oduzeo neke od deonica koje je Bred ranije dao Anđelini. Drugim rečima, to znači da Bred Pit vodi u ovom sudskom sporu, a izbori bliski Pitu kažu i da ruski oligarh nema nikakvo pravo glasa.


Bred se borio da ostvari svoj cilj na svakom koraku. Šefler i Anđelina očito su ga potcenili – istakao je za Page Six izvor blizak glumcu.

 

Bred Pit vodi u sporu protiv Anđeline
Bred Pit vodi u sporu protiv Anđelinefoto: GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia

Portal Entertainment Tonight prenosi da je Anđelina Džoli u mejlu Bredu Pitu pokušala da objasni zašto želi da proda svoj deo vinarije – to mesto je podseća "šta je moglo da bude i gde je mislila da će ostariti", a dodala je da joj je teško da mu to napiše bez suza.


Negovaću sećanja na to kako je bilo pre deset godina – poručila je glumica i istakla da je Miraval označio i početak kraja njihove porodice i biznis koji se vrti samo oko alkohola.

 

BONUS VIDEO

Eksperti o slučaju Miloša Bikovića

 

makonda-tracker