kako je sve počelo?

22 godine ponavlja – "NE ZNAM JE": Iza dugog neprijateljstva Džej Lo i Maraje Keri stoji jedan osvetoljubiv muškarac

0

Kada pop divu Maraju Keri pitaju za njenu slavnu koleginicu, ona uglavnom ima isti odgovor. 

foto: EPA-EFE/NINA PROMMER
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Jedan od omiljenih mimova na internetu jeste trenutak kada je Maraja Keri na pitanje o Dženifer Lopez odgovorila:


Ne znam je.


Godinama kasnije, dok su je fanovi prilikom potpisivanja autograma pitali za Džej Lo, Maraja je ravnodušno ponovila:


I dalje je ne poznajem.


U jednom intervjuu 2018. godine, Maraju su ponovo pitali o njenom odnosu sa latino divom, a ona je pokušala da pojasni svoje uporno ponavljanje da ne zna Dženifer Lopez.


Zaista sam želela ili da kažem nešto lepo ili da ne kažem ništa. Stvarno jesam – rekla je Maraja Keri.

 


Svi nadaju da će Dženifer jednog dana objaviti memoare u kojima će ispričati istinu, ali postoje neki tragovi toga šta je toliko naljutilo Maraju.


Obe su maestralne na svoj način, obe su dive i obe velike svetske zvezde, a godinama se spekuliše šta je to moglo da izazove ovako loš odnos.


Po svemu sudeći, prvi put se u javnosti saznalo da problem postoji posle sporne Marajine izjave, kada je početkom 2000-ih u jednom intervjuu pričala o tome koliko ceni Bijonse kao značajnu i kvalitetnu autorku i izvođačicu. Međutim, kada je upitana za mišljenje o Dženifer Lopez, izgovorila je čuvenu rečenicu – da je ne zna.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mariah Carey (@mariahcarey)


Džej Lo je u tom trenutku već bila velika svetska zvezda i osoba poznata u celom svetu, pa je svakako i Maraja morala dobro da zna ko je ona. U jednom kasnijem intervjuu, ona je objasnila da je htela da kaže da se jednom kratko srela s njom i da je ne poznaje lično.

 

Što se tiče Dženifer, ona je jednom prilikom prokomentarisala da se sa Marajom srela "mnogo puta" i da je koleginica očigledno "zaboravna", ali je objasnila da nema negativnih osećanja prema njoj iako je svesna da Maraja nema najlepše stvari da kaže o njoj. Štaviše, tada je rekla da je obožavateljka Maraje Keri i da bi volela da postanu prijateljice.

 

Zašto se ne vole Dženifer Lopez i Maraja Keri?


Kako se šuškalo u američkim medijima, Maraja je zamerila Dženifer što je svojim albumom J.Lo 2001. bacila u senku njen film i pesmu Glitter, koji su bili odbačeni i od strane kritike i od publike.

I sama Kerijeva osvrnula se na to u svojim memoarima "Značenje Maraje Keri", u kojoj je tvrdila da je njen bivši muž Tomi Motola, nekadašnji direktor kompanije Sony Music, sabotirao njen saundtrek Glitter i za to iskoristio Dženifer Lopez.


Nakon što je čuo moju novu pesmu, Soni je upotrebio isti sempl koji sam ja koristila da napravi singl za drugu pevačicu (koju ja ne znam) – napisala je Maraja, jasno aludirajući na svoju rivalku Džej Lo.


Kako se pisalo, u pitanju je pesma I'm Real.

 


Maraja je, takođe, trebalo da sarađuje sa reperom Dža Rulom, kojeg je njen bivši muž odmah upoznao sa Dženifer i ubedio ih da snime pomenutu pesmu.
Veruje se da je vremenom Maraja Keri doživela Džej Lo kao svoju najveću neprijateljicu u svetu slavnih, a u više navrata je komentarisala njeno pevanje.


Nakon što je čula da Dženifer Lopez spava osam sati svake noći, Maraja je prokomentarisala da ona spava samo tri sata i pokušala da ukaže na to da njena koleginica samo "otvara usta" uz tuđi glas.


Da sam imala luksuz da zapravo ne moram da pevam svoje pesme... I ja bih spavala toliko – rekla je Maraja.


Negde u isto vreme je u jednom intervjuu istakla da ona nema nikakve veze sa Dženifer jer se ne bave istim poslom.

 

Dženifer Lopez jedna je od najvećih zvezda današnjice
Dženifer Lopez jedna je od najvećih zvezda današnjicefoto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

– Mislim da ona nema nema neke veze sa mnom. Moja stvar je pevanje i pisanje pesama... Pevanje je talenat od Boga i zahvalna sam na njemu. Njena stvar je nešto drugo – istakla je pevačica.


Nakon što su je upitali da postoji mogućnost da Džej Lo i ona snime duet, Maraja je istakla da sumnja da bi to zvučalo dobro.


I veći neprijatelji su se mirili u svetu slavnih, ali po svemu sudeći – Maraja Keri i Dženifer Lopez teško da bi mogle da postanu drugarice.

 

 

makonda-tracker