poslednji pozdrav

"Prijatelji" skrhani na Čendlerovoj sahrani: Metju Peri ispraćen na večni počinak na privatnoj ceremoniji

0

Američki glumac Metju Peri, koji je prošlog vikenda umro u 55. godini, sahranjen je u petak u Los Anđelesu, nakon službe kojoj su prisustvovali samo najbliži članovi porodice i prijatelji, javlja Reuters.

Sahranjen Metju Peri, Čendler iz serije 'Prijatelji'
Sahranjen Metju Peri, Čendler iz serije "Prijatelji"foto: Shutterstock / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Holivudski glumac Metju Peri ispraćen je na večni počinak pet dana nakon iznenadne smrti.


Ožalošćeni su se okupili na groblju "Forest lon" u Holivud hilsu, nedaleko od studija kompanije Warner Bros u kom je sniman čuveni sitkom "Prijatelji", koji je Periju doneo svetsku slavu. Ovo groblje je mesto na kom počivaju mnoge velike zvezde, poput Majkla Džeksona, Keri Fišer, Elizabet Tejlor i Lusil Bol.


Služba i sahrana navodno su trajali dva sata, a na njima su, pored porodice slavnog glumca, bili i glumci Lisa Kudrou, Dženifer Aniston, Dejvid Švimer, Met Leblank i Kortni Koks, s kojima je Metju Peri igrao u "Prijateljima".

Prema pisanju portala Daily Mail, Dženifer Aniston, s kojom je glumac imao posebno blizak odnos, stigla je među prvima.

 

1 / 6 Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Podsetimo, Metju Peri pronađen je bez znakova života 28. oktobra 2023. godine, nakon što se udavio u džakuziju u svom domu u Los Anđelesu. Njegovo telo je zatekla asistentkinja, koja je odmah pozvala hitnu pomoć, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt

 

Metju peri umro je u 55. godini
Metju peri umro je u 55. godinifoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

. Preliminarni toksikološki nalazi pokazali su da u njegovoj krvi nije bilo fentanila i metamfetamina, za koje je poznato da ih je ranije koristio.


Dan nakon glumčeve smrti, njegova porodica je izdala saopštenje za javnost u kom je potvrdila tužne vesti.


Srce nam je slomljeno tragičnim gubitkom našeg voljenog sina i brata. Metju je doneo toliko radosti svetu, kao glumac i kao prijatelj. Svi ste mu značili mnogo i cenimo ogroman izliv ljubavi – naveli su bližnji Metjua Perija.

Metju Peri proslavio se ulogom Čendlera u seriji 'Prijatelji'
Metju Peri proslavio se ulogom Čendlera u seriji "Prijatelji"foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Nakon kraćeg ćutanja zbog šoka, oglasili su se i glumci s kojima je Metju Peri činio nezaboravnu šestorku u seriji "Prijatelji".


Svi smo potpuno očajni zbog gubitka Metjua. Bili smo mnogo više od kolega. Mi smo porodica – istakli su oni u zajedničkom saopštenju. – Ima mnogo toga da se kaže, ali sada ćemo zastati da tugujemo i procesuiramo ovaj nedokučiv gubitak. Vremenom ćemo reći više, kako i kada budemo u stanju. Za sada, naše misli i ljubav su s Metijevom porodicom, prijateljima i svima na svetu koji su ga voleli.

 

BONUS VIDEO

Nova hit serija "Jača od sudbine"

 

makonda-tracker