najnovije vesti

Šta (ni)je pronađeno u krvi Metjua Perija? Objavljeni prvi rezultati toksikološke analize posle smrti glumca

0

Američki portali prenose preliminarne rezultate toksikološkog nalaza nakon obdukcije tela slanog glumca

Američki glumac Metju Peri preminuo je u 55. godini
Američki glumac Metju Peri preminuo je u 55. godinifoto: EPA/ANDREW GOMBERT

Proteklog vikenda, američki mediji javili su da je glumac Metju Peri, najpoznatiji po ulozi Čendlera Binga u seriji "Prijatelji", pronađen mrtav u svom domu u 55. godini.


Šarmantni glumac se, prema izveštajima, udavio u svom džakuziju, a naon izvršene autopsije telo je predato porodici radi organizacije sahrane.


Najviše se iščekuje toksikološki nalaz, kako bi se utvrdilo da li je Peri, koji je godinama bio zavisnik od alkohola i narkotika, bio pod dejstvom nekih supstanci u trenutku smrti, a mediji su objavili prve, preliminarne rezultate.

 

  • Rezultati toksikološkog nalaza posle obdukcije Metjua Perija


Kako piše portal TMZ, u krvi Metjua Perija nije bilo fentanila i metamfetamina, za koje je poznato da ih je ranije koristio. Dalje se navodi da će tek kompletan nalaz otkriti da li je glumac u organizmu imao prekomerne doze lekova koji se kupuju na recept, a ranije je objavljeno da su istražitelji pronašli medikamente u njegovom domu, premda su svi bili propisno obeleženi i držani u bočicama.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/ARMANDO ARORIZO


Peri je u svojoj autobiografiji "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar" pisao da, nakon pucanja debelog creva 2018. godine, lekovi koje mu je propisao lekar više nisu mogli da mu pomognu da se izbori s bolom, pa se uličnim dilerima obratio za fentanil.


Ulične pilule su koštale oko 75 dolara po komadu, pa sam tom tipu davao po 3.000 dolara, mnogo puta nedeljno – podelio je Metju Peri.


Nakon početne istrage, mrtvoroznik okruga Los Anđeles je odložio proglašenje zvaničnog uzroka smrti, za čije utvrđivanje može biti potrebno više nedelja.

 

Osobe bliske Metjuu Periju kažu da je u periodu pre smrti on bio "čist" i trezan.

 

BONUS VIDEO

Zašto se "Prijatelji" nisu oglasili povodom smrti Metju Perija?

 

makonda-tracker