pročitajte

Ćutali su danima i sada nas POTPUNO RAZORILI: Glumci iz "Prijatelja" se oprostili od Metjua Perija, a svet je u suzama

0

Nakon dva dana čekanja, oglasili su se čuveni "prijatelji" Metjua Perija zajedničkim saopštenjem.

prijatelji su potreseni zbog velikog gubitka svog neponovljivog kolege metjua perija
prijatelji su potreseni zbog velikog gubitka svog neponovljivog kolege metjua perija foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Mada su se mnogi pitali zbog čega se preostala petorka čuvenih "Prijatelja" nije oglasila nakon iznenadne smrti Metjua Perija, svi su očekivali da će se to desiti pre ili kasnije. 

 

I, zaista, dva dana nakon strašne Perijeve smrti, kojoj sada nije uspeo da pobegne, javili su se Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Met Leblank i Dejvid Švimer zajedničkim saopštenjem, koje je ekskluzivno preneo Pipl.

 

Duboko smo potreseni gubitkom Metjua. Mi smo bili više od kolega. Mi smo porodica. Toliko toga treba reći, ali sada moramo da zastanemo i tugujemo i procesuiramo ovaj nezamisliv gubitak.

 

Vremenom ćemo reći više, kako i kada budemo mogli. Za sada, naše misli i ljubav idu Metjuovoj porodici, prijateljima i svima koji su ga voleli širom sveta.

 

Poruku potpisuju Dženifer Aniston, Kortni Koks, Lisa Kudrou, Met Leblank i Dejvid Švimer.

 

od čuvene šestorke 'prijatelja' sada je ostala petorka
od čuvene šestorke "prijatelja" sada je ostala petorkafoto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

10 godina je Metju Peri igrao neponovljiv lik Čendlera Binga, a ko-kreatori serije, Marta Kaufman i Dejvid Krejn, takođe su se javili, zajedno sa izvršnim producentom Kevinom Brajtom zajedničkim saopštenjem.

 

Šokirani smo i duboko tužni zbog smrti našeg dragog prijatelja Metjua. I dalje deluje nemoguće. Sve što možemo reći je da smo blagosloveni što smo ga imali u svojim životima. Bio je briljantno talentovan. Kliše je reći da glumac čini ulogu svojom, ali u Metjuovom slučaju, nema veće istine. Od prvog dana, kada smo videli kako je otelotvorio ulogu Čendlera Binga, niko drugi nije postojao za nas. 

 

metju peri preminuo je u svom domu, davljenjem u sopstvenom džakuziju
metju peri preminuo je u svom domu, davljenjem u sopstvenom džakuzijufoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Zauvek ćemo ceniti radost, svetlost, inteligenciju koju je donosio u svakom momentu, ne samo u posao već i u život, takođe. Bio je najduhovitija osoba u sobi, ali i najslađa, sa nesebičnim srcem — rekli su stvaraoci "Prijatelja", poslavši ljubav njegovoj porodici i prijatelja.

 

Među onima koji su se oprostili od Čendlera bila je i njegova Dženis, glumica Megi Viler.

 

Kakav gubitak. Svetu ćeš nedostajati, Metju Peri. Radost koju si donosio u svom kratkom životu će živeti. Osećam se blagosloveno zbog svakog kreativnog momenta koji smo podelili — napisala je.

 

 

 

Morgan Ferčajld, koja je glumila Čendlerovu mamu Noru, takođe je podelila koliko je tužna zbog njegove smrti.

 

Slomljeno mi je srce zbog smrti mog "sina" Metjua Perija. Šokantan je gubitak tako briljantnom mladog glumca. Šaljem ljubav i izjavu saučešća njegovim prijateljima i porodici, a posebno njegovom tati Džonu Benetu Periju, s kojim sam sarađivala.

 

 

Bonus video

Zašto se Prijatelji nisu oglašavali povodom Metjuove smrti?

 

 

makonda-tracker