tragedija

Javio se na Instagramu i — STRADAO: Metju Peri je GODINAMA BEŽAO SMRTI, imao 2% šanse da preživi, a onda nas sve šokirao

0

Metju Peri je preminuo iznenada u svom domu, a pre toga je godinama uspevao da se izbori sa smrću

metju peri je iznenada preminuo u svom domu
metju peri je iznenada preminuo u svom domufoto: UPI / Newscom / Profimedia

Čuveni i duhoviti glumac Metju Peri, neprevaziđeni Čendler Bing iz serije "Prijatelji", preminuo je u svom stanu od posledica davljenja. Imao je 54 godine.

 

Nakon dvočasovne partije piklbona, glumac se vratio kući i pitao svog asistenta da obavi neke obaveze umesto njega. Kada se vratio, asisternt je pronašao Perija u besvesnom stanju u svom džakuziju, a odmah je pozvao Hitnu pomoć.

 

Kako je naglasila losanđeleska policija, "odgovorili su na poziv o  istraživanju smrti muškarca u 16.10 po podne", kao i da je bio "u pedesetim godinama":

 

Portparol policije rekao je da su poziv dobili za "spasavanje iz vode", ali nije mogao da potvrdi da li je telo nađeno u kadi, bazeni, džakuziju, kao i da pomoći nije bilo. Navodi se i da se veruje da niko nije upleten u njegovu smrt i droga nije nađena na licu mesta.

 

Prethodno, Metju Peri je objavio na svom Instagramu fotografiju na kojoj uživa upravo u tom džakuziju, što je potpuno paradoksalni momenat, jer je ubrzo nakon toga bio mrtav.

 

Oh, da li talasanje tople vode čini da se osećate dobro? — pitao se Metju Peri, nesvestan da će umreti.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

 

Ipak, on je više puta do sada bežao smrti.

 

U svojim memoarima iz 2022. godine, "Prijatelji, ljubavnici i velika, užasna stvar", otkrio je da je "umalo umro" pre nekoliko godina, kada je imao 49, kada mu je debelo crevo "eksplodiralo od prekomerne upotrebe opijata"

 

U to vreme, rečeno je da Peri pati od gastrointestinalnih problema, ali zapravo je proveo dve nedelje u komi i pet meseci u bolnici. 

 

metju peri je imao 2% šanse da preživi pre par godina
metju peri je imao 2% šanse da preživi pre par godinafoto: EPA/ANDREW GOMBERT

Peri je napisao da su doktori rekli njegovoj porodici da je imao svega dva odsto šanse da preživi i bio je priključen na aprat koji je regulisao njegovo disanje i otkucaje srca. Tvrdio je da mu je to iskustvo pomoglo da ostane trezan.

 

Pre toga, 2020. godine, dok je bio na rehabilitaciji, njegovo srce stalo je na 5 minuta.

 

Spasili su mu život, ali mu je slomljeno 8 rebara u tom procesu, što ga je koštalo snimanja scena sa Meril Strip u filmu "Ne gledaj gore".

 

metju peri je potrošio milione na lečenje od zavisnosti
metju peri je potrošio milione na lečenje od zavisnostifoto: Edward Opi / SplashNews.com / Splash / Profimedia

On je dugo godina bio zavisan od droge i alkohola, kom se priklonio već sa 14 godina. Dok je snimao "Prijatelje", Peri je otkrio da je pio mnogo votke i 55 Vikodin pilula dnevno. On je procenio da je potrošio milione na putu rehabilitacije i trežnjenja i lečenja zavisnosti.

 

Potrošio sam verovatno 9 miliona ili tako nešto u nastojanju da se otreznim — rekao je u jednom intervjuu.

 

Bonus video

Turistički vodič o hororu na festivalu smrti

 

makonda-tracker