tužne vesti

Čendler iz "Prijatelja" pronađen mrtav u 55. godini: Umro je na UŽASAN NAČIN, a pre smrti podelio portret s kobnog mesta

0

Američki glumac Metju Peri, najpoznatiji po uloz i Čendlera u seriji "Prijatelji", umro je u 55. godini, javlja CNN  

Metju peri imao je 54 godine u trenutku smrti
Metju peri imao je 54 godine u trenutku smrtifoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Policija u Los Anđelesu istražuje smrt holivudskog glumca Metjua Perija, rekao je za CNN izvor iz policije, koji je istakao da trenutno ne postoji sumnja o krivičnom delu, ali je slučaj i dalje pod istragom Odeljenja za pljačke i ubistva.


Prema pisanju L.A. Times-a, Peri je "najverovatnije umro davljenjem u svom domu". Portparol vatrogasne službe Brajan Hamfri rekao je za CNN da je poziv hitnoj pomoći stigao u 16.07, za spasavanje na vodi, ali nije naglašeno o kakvoj je vodi reč.


Kako tvrde izvori, telo glumca pronađeno je u džakuziju, a on je malo pre smrti podelio fotografiju za koju je pozirao dok se opuštao u njemu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Matthew Perry (@mattyperry4)

 

 

  • Ko je bio Metju Peri?


Metju Peri rođen je u Vilijamstaunu, u Masačusetsu, kao dete glumca i novinarke, a nakon razvoda roditelja preselio se u Kanadu.

 

Iako je imao više interesovanja kao dete i bio među prvih deset mladih tenisera Kanade, kao tinejdžer se preselio u Los Anđeles u želji da izgradi glumačku karijeru.

 


Prvu ulogu igrao je u seriji "240-Robert" 1979. godine, a zatim nastavio da se pojavljuje u televizijskim serijama. Prvi put se u filmu pojavio pored Rivera Feniksa u ostvarenju "Noć u životu Džimija Rirdona" (1988).

 

Ipak, najveću slavu donela mu je uloga Čendlera Binga u sitkomu "Prijatelji", koji je počeo da se emituje 1994, a ta rola donela mu je mnoga priznanja i nominaciju za nagradu Emi.

 

1 / 10 Foto: 25.media.tumblr.com


Usledile su uloge u brojnim uspešnim komedijama, poput "Ubice mekog srca", "Ne zaljubljuj se na prvi pogled", "Heroji nad herojima", "Troje za tango", "Ptice Amerike"...

 

U novembru 2022. godine Metju Peri je objavio memoare "Prijatelji, ljubavnici i velika strašna stvar", u kojima je pričao otvoreno o svojoj zavisnosti od narkotika i alkohola, koja ga je pratila godinama.

 

Metju Peri je najpoznatiji kao Čendler Bing u seriji 'Prijatelji'
Metju Peri je najpoznatiji kao Čendler Bing u seriji "Prijatelji"foto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Tada je otkrio da je upotrebom opioida doveo do rupture debelog creva kada je imao 49 godina, a lekari su mu dali dva procenta šanse da preživi. Dve nedelje je proveo u komi, a potom i nekoliko meseci u bolničkom krevetu, a bilo je potrebno čak 14 operacija da bi se oporavio.


Peri je istakao i da je tokom godina čak 15 puta bio na rehabilitaciji u nadi da će pobediti zavisnost.


Ono što me najviše iznenađuje je moja otpornost – rekao je Peri za Peole nakon objavljivanja autobiografije. – Način na koji mogu da se oporavim od svega ovog mučenja i grozote. Želim da ispričam svoju priču, iako je pomalo strašno podeliti sve svoje tajne u knjizi, ali nisam ništa izostavio. Sve je tu.

 

Metju Peri umro je u 55. godini, a izvori tvrde da je uzrok smrti davljenje
Metju Peri umro je u 55. godini, a izvori tvrde da je uzrok smrti davljenjefoto: UPI / Newscom / Profimedia

Metju Peri nikad nije bio oženjen, a do 2021. bio je veren 22 godine mlađom Moli Hurvic, s kojom je bio u vezi od 2018.

 

Ponekad stvari ne uspeju, a ovo je jedna od takvih. Želim Moli sve najlepše – bio je kratak glumac.

 

Mnoge poznate ličnost, organizacije i holivudske kompanije oprostile su se javno od slavnog i obožavanog Metjua Perija.

 

Užasnuti smo smrću našeg dragog prijatelja Metjua Perija. Metju je bio neverovatno nadaren glumac i neizbrisiv deo porodice grupe Vorner Bos – navodi se u saopštenju ove kompanije. – Uticaj njegove komičarske genijalnosti se osetio širom sveta, a njegovo nasleđe će živeti u srcima mnogih. Ovo je sreparajući dan i mi šaljemo njegovoj porodici ljubav, kao i njegovim najmilijima i svim njegovim vernim obožavaocima.

 

Prisetite se urnebesnih scena Čendlera Binga u "Prijateljima".

 

BONUS VIDEO

Trg glumaca

 

 

makonda-tracker