iskrena

Svet je bio opsednut njom, Holivud ju je obasipao MILIONIMA: Zašto je najlepša glumica sveta nestala na vrhuncu slave?

0

Glumica je od tinejdžerskih dana vredno radila, a početkom 20-ih postala je jedna od najvećih svetskih zvezda i imala pred sobom priliku da uđe u istoriju Holivuda. Iznenada, ona je umesto toga nestala iz žiže javnosti.

Mia Vašikovska u filmu 'Alisa u Zemlji čuda' (2010)
Mia Vašikovska u filmu "Alisa u Zemlji čuda" (2010)foto: Disney UK/Youtube Printscreen

Australijska glumica Mia Vašikovska postala je prava senzacija kada se 2010. pojavila u glavnoj ulozi u filmu "Alisa u zemlji čuda" Tima Bartona.


Našla se rame uz rame s velikim holivudskim imenima kao što su Džoni Dep i proslavljena engleska glumica Helena Bonham Karter, a potom je igrala u mnogim drugim uspešnim ostvarenjima, kao što su "Klinci su u redu", "Nemirni", "Stoker", "Džejn Ejr", "Grimizni vrh"...


Otkako ju je Tim Barton odabrao nakon što ga je fascinirala u seriji "Na terapiji", Mia Vašikovska preko noći je postala jedna od najvećih svetskih zvezda, uzor tinejdžerkama, muza dizajnerima, a stilisti, paparaci i fanovi postali su opsednuti lepoticom poljskog porekla. A ona je iznenada – nestala.

 


Glumicu u poslednje vreme uglavnom gledamo u jednom projektu godišnje, na događajima koji okupljaju slavne je nema gotovo nikada, a ni foto-reporteri više nemaju tako često priliku da nam pokažu kako izgleda kada baca smeće, ide u šoping, izlazi s društvom...

 

  • Zašto je Mia Vašikovska napustila Holivud?


Kako je Mia Vašikovska otkrila, nakon što je 2016. snimila "Alisu iza ogledala", nastavak Bartonovog filma iz 2010, donela je odluku da napusti Holivud.


Nije mi se u potpunosti dopao taj način života. Osećala sam se odvojeno od bilo koje veće zajednice. Radila sam to otkako sam imala 17 godina, ili čak 15, ali sam od 17 radila mnogo. Provodila sam 10-15 godina u novom gradu, novoj državi, na svaka tri meseca, a to je kao da svakih nekoliko meseci krećeš iznova u školu – istakla je jednom prilikom glumica.

 

1 / 5 Foto: EPA/ANDREW COWIE


Ako nemate nikakvu bazu, naročito kada ste mlađi, otkrila sam da to može da bude veoma teško – iskrena je Vašikovska.


Ona je dodala da razume da je nekome novac dovoljan da nadomesti svaki osećaj gubitka, ali kod nje to nije bio slučaj.


Možda, ako je isplata dobra i ako se zaista osećate dobro radeći to, može da bude okej, ali kod mene nije bilo tako. Želela sam da izgradim sebe na ličnom nivou, da imam osećaj gde pripadam, a ne samo da budem na filmskim setovima koji se završe za nekoliko nedelja – pojasnila je glumica.

 

Kako danas izgleda Mia Vašikovska? Glumica se retko pojavljuje u javnosti, a ove godine smo je videli na Kanskom festivalu
Kako danas izgleda Mia Vašikovska? Glumica se retko pojavljuje u javnosti, a ove godine smo je videli na Kanskom festivalufoto: EPA-EFE/SEBASTIEN NOGIER / POOL

Vašikovska se posle nastavka "Alise" vratila u Australiju, gde je rođena i odrasla. U slobodno vreme se bavi fotografijom, a danas uglavnom provodi vreme Bronteu, u predgrađu Sidneja.

 

BONUS VIDEO

Anđela Jovanović odgovara na 36 brzih pitanja Kurir televizije

 

makonda-tracker