nekad i sad

Imala je pogled i osmeh od kojih klecaju kolena: Donatela Versače PRE I POSLE operacija – kao dve različite žene

2

Slavna dizajnerka ističe da "ne veruje u prirodnu lepotu", a iako ne želi da priča o svojim odlascima "pod nož", odavno je jasno da ona nije odolela estetskoj hirurgiji

Donatela Versače neprepoznatljiva je u odnosu na prve decenije karijere
Donatela Versače neprepoznatljiva je u odnosu na prve decenije karijerefoto: Alessandro Bremec/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Italijanska modna kreatorka i poslovna žena Donatela Versače, sestra legendarnog i nemilosrdno ubijenog dizajnera Đanija Versačea, pre nekoliko dana predstavila je svoju kolekciju za proleće i leto 2024. godine.


Njen brend Versace pokazao je na Nedelji mode u Milanu šta je spremio za narednu godinu, a to je samo jedan u moru uspeha koje Donatela postiže otkako je u svoje ruke uzela modnu kuću koja nosi prezime njene porodice.


Ponosna Donatela poklonila se okupljenim zaljubljenicima u modu i pozirala s mnogim zvezdama koje su uživale u reviji, a kao i svaki put kada se ona pojavi u javnosti odmah su društvene mreže preplavili komentari da je Italijanka preterala sa estetskom hirurgijom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Demi Moore (@demimoore)


Donatela Versače već godinama je na prvim mestima svih lista najvećih promašaja plasičnih operacija, do te mere da je njeno ime često prva asocijacija na estetsku hirurgiju umesto na modu, kako je svojim radom zaslužila.

 

Ona odbija da komentariše negativne reakcije i ne želi ni da potvrdi ni da demantuje da je išla pod "nož" već insistira na tome da je, kao što jeste, to šta je radila sa svojim licem samo njena stvar. Ipak, jednom prilikom nije odolela i našalila se na račun komentara.


Zar niste čuli tajnu mog mladolikog izgleda? Svake noći spavam u zamrzivaču – rekla je kroz smeh dizajnerka u jednom intervjuu.

 

Donatela Versače često je na meti kritika i tvrdnji da preteruje sa estetskim operacijama
Donatela Versače često je na meti kritika i tvrdnji da preteruje sa estetskim operacijamafoto: Matt Baron / Shutterstock Editorial / Profimedia

Ipak, ona je priznala 2005. godine da u prirodno starenje, jednostavno, ne veruje, niti je prirodna lepota posebno fascinira.

 

– Ne verujem da je moguće ostariti prirodno. Ne verujem u prirodnu lepotu kod žene – izjavila je kreatorka u jednom intervjuu 2005.

 

Dr Stiv Falek, poznati njujorški hirurg, veruje da je modna kreatorka radila "sve moguće": operacije, ubrizgavanje botoksa, filere i laserske zahvate.


Donatela Versače rođena je u Ređo Kalabriji, kao najmlađe od četvoro dece u porodici Versače. Sredinom sedamdesetih je pošla stopama svog brata Đanija i ušla u svet mode, a on je jednom prilikom istakao da je ona njegova muza i kritičar.

 


Kako je vreme prolazilo, poslovni uspesi su se nizali i porodica je često bila pod lupom javnosti, a vremenom je postajalo sve jasnije da Donatela sve manje liči na sebe. Sećate li se kada nam se osmehivala ovako?

 

1 / 5 Foto: PHOTOlink / Everett / Profimedia


U svakom slučaju, Donatela je jednom prilikom priznala da o izgledu razmišlja i brine verovatno mnogo više nego prosečan čovek


Želim da izgledam poželjno – jednostavno je to objasnila kreatorka.

 

BONUS VIDEO

Dr estetske medicine upozorava: Mogle su da ostanu bez NOSA ili VIDA

 

makonda-tracker