teško priznanje

"Napastvovala me je dadilja kad sam imao 10 godina": Glumac je LOMIO ŽENSKA SRCA, a ceo život krio TRAUMU iz detinjstva

0

Godinama je čuvao mračnu tajnu od koje se budi osećaj nemoći i bola 

Traumatična ispovest Džona Stamosa o seksualnom zlostavljanju
Traumatična ispovest Džona Stamosa o seksualnom zlostavljanju foto: EPA / NINA PROMMER

Glumac Džon Stamos, koji se proslavio ulogom u filmu "Puna kuća" nedavno je u jednoj emisiji odlučio da podeli traumatično iskustvo kroz koje je prošao kao desetogodišnji dečak.

 

On je tvrdio da je u detinjstvu bio žrtva seksualnog zlostavljanja, ali da o tome nikada nije želeo da govori, sve dok iskustvo nije podelio na stranicama svojih memoara  "Da ste mi rekli".

 

Džon Stamos je otkrio da je ga je kada je bio dete napastvovala bivša dadilja. U svojoj autobiografiji  60-godišnji glumac tvrdi da se zlostavljanje dogodilo kada je imao oko 10 ili 11 godina i da tada nikome nije rekao.

 

- Bilo je kao da se praviš mrtav, pa će prestati. Nije bilo prikladno... Ne znam, nije bilo dobro. Nije trebalo da se nosim s tim osećanjima. Trebalo mi je da napišem knjigu da bih razumeo težinu tog incidenta - rekao je Stamos u intervjuu za magazin People.

 

Glumac je priznao da je to osećanje straha i bola uvek bilo prisutno, ali da ga je on potiskivao sve dok se nije odlučio da ga pretvori u reči i podeli sa javnošću.

 

On je rekao da je ranije razmišljao o tome da istupi dok je pisao govor za prihvatanje nagrade koja je dodeljena u znak priznanja za njegov rad na zalaganju za zlostavljanu decu .

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Stamos (@johnstamos)

 

- Počeo sam da ga pišem i tada je to zaista izašlo na videlo. A onda sam pomislio "Ne, večeras se ne radi o meni. Radi se o deci. Ostaviću ga do pravog trenutka" - rekao je za People. 

 

Memoari, koji izlaze u SAD sledeće nedelje, takođe odražavaju niz mučnih trenutaka iz Stamosovog života, uključujući njegov alkoholizam i hapšenje zbog droge, kao i smrt njegovog dugogodišnjeg prijatelja i kolege iz "Pune kuće" Boba Sageta.

 

Zloupotreba zauzima samo stranicu u memoarima, rekao je on.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by John Stamos (@johnstamos)

 

- Nisam želeo da naslovi budu takvi, i nisam želeo da to bude motiv knjige.

 

Stamos ima petogodišnjeg sina Bilija sa suprugom, glumicom i manekenkom Kejtlin Mekhju Stamos. On se trudi da njegov sin ima lepo odrastanje i da ga zaštiti od svega i svih, a naročito od stresa koji je on kao dete doživeo, a koje je opisao u svojoj knjizi.

 

Bonus video:

 

Krisa Nota optužile dve žene za sekusalno zlostavljanje 

 

 

 

makonda-tracker