ne želi pažnju

"Napijao je i ucenjivao dečaka": Poznati voditelj se povukao s televizije zbog optužbi protiv njegovog brata

0

Nakon što je počelo suđenje njegovom rođenom bratu povodom optužbi za zlostavljanje maloletnika, omiljeni voditelj više nije pred kamerama

Voditelj Filip Skofild je omiljeno TV lice u Engleskoj
Voditelj Filip Skofild je omiljeno TV lice u Engleskojfoto: RUSHEN / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Britanski voditelj Filip Skofild (60), koji je godinama bio zaštitno lice Bi-Bi-Sija i sinonim je za jutarnji program, ovih dana povukao se s televizije.


Kako su pisali tamošnji mediji, on neće voditi emisiju This Morning na ITV-u u nedelji u kojoj je njegova porodica u centru pažnje javnosti, odnosno u kojoj se održavaju sudska saslušanja povodom slučaja njegovog rođendanog brata Timotija (54).


Timoti Skofild optužen je, naime, da je seksualno zlostavljao jednog dečaka tokom tri godine.

Prema pisanju portala Daily Mail, školarac optužuje Skofilda da mu je davao alkohol da bi ga "učinio podložnijim" seksualnom činu. On dalje navodi da ga je stariji muškarac "emocionalno ucenjivao" i navodio na seksualni čin dok je na zidu projektovao pornografski sadržaj, a kada bi se dečak suočio s njim bio je ćudljiv, lako bi se razbesneo i bio nepredvidiv.

 

Tinejdžer dalje navodi da je voditeljev brat učinio da se on oseća kao da nema kud da pobegne od zlostavljanja i da je bio prinuđen da s njim ima "tajni seksualni život", koji mu je delovao "veoma, veoma pogrešno".

Timoti Skofild optužen je za 11 seksualnih delikata, koji su trajali tri godine, počevši od oktobra 2016. godine, a on sve negira, dok njegova odbrana tvrdi da dečak "preuveličava" i da je sve trajalo "samo 18 meseci" dok je bio stariji maloletnik.


Ovaj slučaj šokirao je Britaniju, a privlači posebnu pažnju zbog činjenice da je optuženi rođeni brat popularnog voditelja. Filip Skofild nije se oglašavao tim povodom.

 

 

 

makonda-tracker