potresna ispovest

"Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce": Tajči priznala da je bila žrtva seksualnog zlostavljanja

0

Sve se desilo kada je bila mlada i plašila se da o tome govori 

Ispovest Tajči o silovanju
Ispovest Tajči o silovanju foto: Facebook / tatjanakameron

Pevačica Tatjana Kameron, mnogima poznatija kao Tajči, koja je krajem osamdesetih otpevala veliki hit "Hajde da ludujemo" nedavno je odlučila da sa javnošću podeli potresnu ispovest iz života.

 

Mnogi su se pitali gde i zašto nestala lepa pevačica nakon što je ovom numerom postigla ogromnu popularnost, a onda se saznalo da je otišla u Ameriku.

 

Ona je sada shvatila da ima dovoljno snage da priča o događaju koji joj se desio u mladosti, a koji je bio jedan od razloga zbog kojih je spakovala stvari i otišla daleko, čak preko okeana.

 

 

- Taj osećaj pripadnosti sebi, da znam ja sam svoja, a ne nečija je sigurno bio razlog zbog koga sam ja odlučila da odem - rekla je u podkastu „Skip or Beep“, prenosi Jutarnji.hr.

 

Tokom gostovanja osvrnula se i na seksualno zlostavljanje koje je doživela kao tinejdžerka.

 

- Nisam imala alata, to je problem, kako sam ja privatno bila isprogramirana okolinom, vremenom, ja sam to potisnula duboko, duboko u sebe… Moja baka je znala reći: ‘Ja ću to poneti u grob.’ Tako da sam odlučila da nikada nikome ni slučajno neću reći, nego da ću to poneti u grob -  rekla je Tajči.

 

O ovom traumatičnom događaju nije govorila nikome, pa čak ni svojoj majci.

 

 

Godinama ne živi u Srbiji
Godinama ne živi u Srbiji foto: Damir Dervišagić

 

- Ni njoj, jer da sam rekla mami, ona me više ne bi pustila nigde da idem sama, ni na nastup, a bojala sam joj se i reći jer sam ju želela zaštiti. Kako nešto tako užasno reći mami? Ma puklo bi joj srce… - bila je iskrena Tajči.

 

Pevačica nikada nije prijavila svog zlostavljača.

 

- Nema imena, to nije uopšte važno, jer to je toliko puno vremena prošlo da ne možeš ti sada nekoga tražiti, nije to cilj… Ja ne znam je li ta osoba živa uopšte, a s druge strane da ulažem energiju u to… I oni muškarci i njima se to događa iz neke traume - rekla je ona.

 

Osetila je potrebu da se posveti drugim ženama koje su prošle kroz isti pakao. Ona već dugi niz godina radi sa žrtvama seksualnog i drugih vrsta nasilja. 

 

Posvetila je život radu sa žrtvama nasilja
Posvetila je život radu sa žrtvama nasilja foto: Instagram

 

- Radim u zatvoru sa ženama koje su svašta prošle, mnogo gore nego ja… Sa ženama koje su bile pravo roblje… Žrtve seksualnog ropstva nisu zavezane. Nažalost, kada policajac zaustavi auto u kojem su dve cure koje ‘nekome pripadaju’ one ti nikada neće to dati do znanja jer se boje i jer su izmanipulisane - priča Tajči i dodaje:

 

Sa mim mojim radom s tim ženama ja dajem doprinos da se to menja, time kako ja odgajam svoja tri sina ja tu vidim svoju odgovornost. Treba izlečiti društvo! Normalno da se sada to dogodi da ću otići i reći ovaj čovek – morate ga lečiti, ali kada prođe tako puno vremena, ima drugih načina na koje mi možemo uticati da se to više ne događa i ne ponavlja.

 

Bonus video:

 

Krisa Nota optužile žene za seksualno zlostavljanje 

 

 

makonda-tracker