obrt za obrtom

NOVAC I SMRTI su im razorili porodicu, 36 godina je bio u senci: Zgodni glumac nikad nije zavideo bratu, a onda...

0

Ceo život je bežao od slave zbog koje su njegovog brata bukvalno napadali na ulici, a popularnost mu se desila u pravom trenutku

američki glumac kiran kalkin igra romana roja u seriji naslednici
američki glumac kiran kalkin igra romana roja u seriji naslednicifoto: TheHollywoodFix.net / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Pre nekoliko dana, počelo je emitovanje četvrte i poslednje sezone serije "Naslednici" (Succession), satirične porodične priče prepunoj crne komedije, drame i uzbudljivih preokreta.


Fanovi serije su van sebe jer su saznali da neće biti novih epizoda i uživaju u završetku priče o porodici Roj, bogatašima kojima se svet okreće naopako nakon što otac i vlasnik multimilionske kompanije gurne svoje četvoro dece u borbu za upravljanje njegovom firmom.


Svi glavni glumci su veoma zapaženi i dobili su mnogo pohvala kritike, simpatiija publike i vredna priznanja od početka emitovanja prve sezone 2018, ali je miljenik gledala nesumnjivo Roman Roj, kog igra Kiran Kalkin.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Succession (@succession)


Popularni glumac stao je prvi put ispred kamera kao sedmogodišnjak, kada se pojavio u ulozi rođaka Fulera Mekalistera u fimu "Sam u kući" (1990), a od tada je zabeležio desetine uloga na filmu i televiziji.

 

Ipak, tek su mu "Naslednici" doneli svetsku slavu i nominacije za Zlatni globus, Emija i mnoge druge nagrade.

 

Kiran Kalkin rođen je 30. septembra 1982. godine, kao četvro od sedmoro dece nekadašnjeg propalog brodvejskog glumca Kristofera Kalkina i njegove supruge Patrisije Brentrap.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esquire (@esquire)

 

Živeli su u Njujorku i sva deca su od malih nogu provodila mnogo vremena u pozorištu i pokazala talenat za glumu, zbog čega ih je otac rado gurao u svaki mogući projekat u koji je mogao i ohrabrivao ih da se posvete ostvarenju sna koji on sebi nije ispunio – da postanu filmske zvezde.


To mu je uspelo sa Mekolijem trećim detetom, kog se sećate kao dečaka Kevina u filmu "Sam u kući".

 

On je kao desetogodišnjak postao verovatno najveća svetska zvezda u tom trenutku, zaradio je milione, a njegovi roditelji postali su pohlepni toliko da je to uticali na njihov odnos toliko da je Mekoli tražio da se sudski "razvede" od njih.

 

Kada je imao 15 godina, zatražio je da se njegovim roditeljima oduzme starateljstvo nad njim i izjavio da može sam da brine o sebi i upravlja svojim bogatstvom, koje je tada bilo procenjeno na 15-20 miliona dolara, a izveo ih je i pred sud kako bi im onemogućio da koriste njegov novac. Uspeo je i da ih se zvanično odrekne, a potom ušao u krug zavisnosti od alkohola i droge iz kog se iščupao tek pre nekoliko godina.

 

Glumac Mekoli Kalkin na reviji modne kuće Gucci u Los Anđelesu krajem 2021. godine
Glumac Mekoli Kalkin na reviji modne kuće Gucci u Los Anđelesu krajem 2021. godinefoto: Image Press Agency / Alamy / Alamy / Profimedia

Poznato je da su se Kalkinovi roditelji razveli usled čitave drame, a Mekoli do danas ne priča sa ocem Kristoferom. Kako je Kiran jednom prilikom istakao, ni on nema najbolje mišljenje o njemu.


Nije bio dobra osoba i, da, verovatno ni dobar roditelj – rekao je jednom prilikom za The Hollywood Reporter.


Kristofer je navodno bio fizički nasilan, a nije poznato da se Kiran video s njim bar od 2014. godine, kada je otac gledao njegovu predstavu This is Our Youth na Brodveju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Esquire (@esquire)


Nije porodici Kalkin bilo lako, naročito kada je 2008. godine, nakon saobraćajne nesreće preminula Kiranova i Mekolijeva sestra Dakota. Slavna braća nikad se od toga nisu oporavila, a Mekoli je svom prvom sinu dao ime po njoj.

 

Ona je bila najduhovitija osoba u našoj porodici, sa vrlo mračnim smislom za humor – izjavio je jednom prilikom Kiran sa smeškom se sećajući sestre.

Kiran Kalkin u filmu Sam u kući
Kiran Kalkin u filmu Sam u kućifoto: Supplied by LMK / IPA / IPA / Profimedia

Dok je, i sam dete, pokušavao da izgradi sopstvenu karijeru, za Kirana Kalkina bilo je neizbežno da živi u senci svog slavnog dve godine starijeg brata. Ipak, on nije zavideo Mekoliju na slavi, milionima, obožavanju, činjenici da je njegovo lice na svakom koraku i zna ga gotovo svako živo biće u svakom kutku sveta.


Kako je nedavno ispričao, seća se da je o bratu mislio kao o "jadničku" jer je izbliza gledao kako teret slave utiče na jedno dete.


Bio je tako mali, a morao je da prihvati taj nivo slave kao stvarnosti – rekao je Kiran. – Čak i u tom trenutku, kao klinac, sećam se da sam mislio "To je užasno za njega".


Kako je ispričao 2021. godine seća se da su njegovog brata bukvalno napadali na ulici kad su pokušavali da dođu s jedne tačke na drugu.


Jednom ga je žena povukla za kapu i rekla: "Da, to je on! Pa, nisi tolioko sladak!", a onda mu je vratila kapu i otišla – ispričao je Kiran.

 

Braća Kalkin sa glumicom Hejden Panetijer
Braća Kalkin sa glumicom Hejden Panetijerfoto: Dave Allocca / Shutterstock Editorial / Profimedia

Zbog toga šta je sve video u životu Mekolija Kalkina, Kiran je rešio da ne želi da bude poznata ličnost. Nakon što je zabeležio prvu glavnu ulogu, u "Igbi" 2002, dobio je mnogo ponuda za velike projekte, ali ih je odbijao.


Definitivno nisam bio spreman za sve to – iskren je glumac. – Ne bih umeo da se nosim s tim, mislim da mi je to bilo jasno.


Dok je njegov stariji brat imao teške borbe sa svojim demonima, Kiran je uglavnom važio za povučenog momka i nije skretao mnogo pažnje na sebe.

 

Od 2013. godine je u braku sa Džez Čarton, s kojom ima sina i ćerku i živi
mirnim porodičnim životom u dvosobnom stanu u Njujorku.

 

 

makonda-tracker