zaljubljeni do ušiju

Slavni glumac proslavio 97. rođendan! Pun je energije, ali brine šta ćemo misliti o njegovoj 46 godina mlađoj supruzi

0

"Sponzoruša se udala za starca" bio je naslov koji je legendarni glumac zamišljao kada je rešio da pojuri svoju sreću...

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Legendarni glumac Dik van Dajk, koji iza sebe ima 70 godina dugu karijeru, obeležio je pre nekoliko dana svoj 97. rođendan.


Novinari su spazili Van Dajka ispred prodavnice dok se vraćao iz kupovine, a na pitanje ima li tajnu dugovečnosti odgovorio je:


Pa, da sam znao da ću živeti ovako dugo, bolje bih se brinuo o sebi. Ipak, ne znam, svi moji prijatelji su mrtvi, pa ne bih da se žalim...

 

Umetnik kog smo gledali u filmovima "Baj, baj, Berdi", "Meri Popins" i "Čiti, čiti, beng, beng", veoma je vitalan, sam obavlja sve dnevne obaveze i novinari ga povremeno spaze tokom šetnji po Los Anđelesu.

 


On obično deluje kao da je u njegovom životu sve baš onako kako je želeo, a najveću podršku mu pruža supruga Arlin Silver, s kojom je u braku od 2012. godine.


Kada je imao 86 godina, Dik van Dajk sve je iznenadio vešću da će stupiti u brak sa 40-godišnjom šminkerom, s kojom je u tom trenutku bio u šestogodišnjoj vezi. Par uvek izgleda presrećno, a Van Dajk priznaje da je sve baš tako, iako ima svoje strepnje...

 

Dik van Dajk, Arlin Silver
foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Mi delimo stav prema životu. Ona ume da se opusti. Voli da peva i pleše, što radimo po ceo dan. Ona je jednostavno božanstvena – rekao je u jednom intervjuu Dik.

 

I Arlin kaže da je srećna i zadovoljna pored legendarnog glumca.


On je savršeno ljudsko biće! Nikad nisam srela nikoga ko je tako srećan, tako autentičan, tako neverovatan. On je kao pilula za sreću – izjavila jednom prilikom Arlin.


Razlika od čak 46 godina njima nije prepreka da budu srećni, ali glumac priznaje da strahuje šta će ljudi misliti o Arlin zbog braka s njim.

 

Dik van Dajk, Arlin Silver
foto: EPA-EFE/MIKE NELSON

Mislio sam da će biti negodovanja zbog sponzoruše koja se udaje za starca, ali niko nam se nikad nije postavio tako – kaže Van Dajk.


Par se, inače, upoznao kada je na jednoj dodeli nagrada Arlin prišla glumcu i pitala ga da li je on igrao u "Meri Popins", a odmah su se sprijateljili toliko da nisu primećivali razliku u godinama.


Dik van Dajk iza sebe ima još jedan brak, s Mardžeri Vilet, s kojom ima četvoro dece. Venčali su se 1948. godine, a u braku su ostali do 1984. Potom je glumac proveo 30 godina s Amerikankom Mišel Triolom Marvin, sve do njene smrti.

 

 

makonda-tracker