čestitke

Srpski političar dobio dete s 36 godina mlađom suprugom: Bebi dali JEDINSTVENO IME po starozavetnom proroku

0

Političar Predrag Marković i njegova 36 godina mlađa supruga Vesna su dobili ćerku. 

foto: Instagram Printscreen
foto: Instagram Printscreen

Predrag Marković je srećne vesti podelio na društvenim mrežama, a jednom prilikom je njegova supruga Vesna otkrila koja je tajna njihovog braka.

 

Kada je ovaj par saopštio da čeka dete, u javnosti se pojavila vest da su već odlučili kao će nazvati ćerku. Naime, Vesna je bila jako vezana za svoju baku Milju koja ju je odgajila, pa se pretpostavljalo da će ćerku nazvati tako.

Međutim, Predrag je u svojoj objavi, između ostalog, otkrio i ime deteta, a priznaćete da je jako jedinstveno i da ga možda nikad i niste čuli.

 

- Mnogo puta sam osamdesetih godina vraćajući se iz redakcije “Кnjiževne reči“ sa torbom punom tuđih rukopisa i biografija silazio stepenicama one male ušuškane uličice Кosovke devojke (do 1939. Devojačke ulice. Jedna od retkih ulica koje nose naziv po književnom liku.) između škole „Nikola Tesla“ i Ruskog doma ka klinici i porodilištu Narodni front u Кraljice Natalije. Setio sam se toga jutros u 4.30 kada smo se supruga i ja dovezli do nje kroz čist, umiven i prvim zracima sunca još neprobuđen Beograd. A maločas su mi iz te zgrade javili da se u 12.35 u njoj dogodila promena i u jednoj od rečenica moje biografije. Ona od danas glasi: Ima sina Jakova i ćerku Jonu. Primite unapred moje izvinjenje što ni u svoje ni u mamino ni u ćerkino ime verovatno neću moći da odgovorim na čestitke, idem konačno da odspavam - napisao je političar na Fejsbuku.

 

Ime Jona je biblijsko ime i bukvalno se prevodi kao "golub". Inače, Jona je bio starozavetni prorok koji je preživeo tri dana u utrobi kita.

 

Predrag i Vesna su u braku od 2015. godine, a i pored razlike u godinama, oni ne kriju svoju sreću i ne mare za komentare. Zanimljiv je detalj koji je jednom prilikom Vesna otkrila, a to je da ona svom suprugu persira.

 

Inače, Vesna je novinarka, a nakon teškog detinjstva koje je imala, političar joj je najveća podrška.

 

- Predrag je moj životni saputnik, moja najveća podrška u životnim olujama - rekla je Vesna jednom prilikom.

 

makonda-tracker