da li ste znali?

On je imao 47, a ona 13 godina i svet je bio ZGROŽEN: Kako je došlo do BRAKA slavnog muzičara i — devojčice?

1

Ukoliko ste mislili da ste dosad čuli sve najkontroverznije priče iz sveta poznatih, pogrešili ste...

foto: Ilpo Musto / Shutterstock Editorial / Profimedia
foto: Ilpo Musto / Shutterstock Editorial / Profimedia

Najkontroverzniji brak osamdesetih godina je definitivno ovaj iz 1989. godine između slavnog muzičara i mlade devojke, koju bi možda bilo prikladnije da nazovemo devojčicom.

 

Radi se o Bilu Vajmanu, osnivaču Rollingstones-a i legendarnom basisti koji te godine oženio 34 godine mlađu devojku. Sada više i nije senzacija velika razlika u godinama, ali kada čujete da je on tad imao 47, a ona samo 13 godina, to već menja sve.

 

Kada je upoznao Mendi Smit, ona je bila tinejdžerka, imala je samo 13 godina, a ona je kasnije u jednom intervjuu rekla kako su prvi seks imali kad je napunila 14. S obzirom da je njena izjava bila u jeku različitih seks skandala, Bil se sam prijavio policiji.

- Otišao sam na policiju i u državno tužiteljstvo i pitao ih da li treba da razgovaraju sa mnom. Rekli su ne - rekao je tada muzičar.

 

Njihova veza je bila objavljena tek kada je Mendi napunila 16 godina, s obzirom na to da su to godine kada je u Velikoj Britaniji dozvoljeno da uđete u vezu. Oni su isticali da je među njima odmah proradila hemija, ali su čekali da Mendi postane punoletna. U jednom trenutku su nadležni organi ipak želeli da podignu optužnicu jer se znalo da je njihova veza počela mnogo ranije, međutim, to se nije dogodilo.

 

Venčali su se 1989. godine, on je tad imao 52 godine, a ona 18 i ova ljubav je trajala svega dve godine, dok je brakorazvodna parnica bila duga i mučna. Mlada plavuša je iz ovog brak aizašla bogatija za 80.000 funti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by negatív. 🎞 (@negativ.sk)

- Bila je to ljubav, čista ljubav a ne požuda, iako su svi bili uvereni da se radilo o požudi. Bio sam neverovatno glup što sam uopšte pomislio da bi to moglo da funkcioniše. Bila je premlada. I ona je želela i morala da iskusi život pre nego što se skrasi - govorio je Bil.

 

Ovo nije jedina bizarnost koja je pratila Bila i Mendi, pa je tako Bilov sin iz prvog braka načinio novi nesvakidašnji potez. Naime, on je oženio Mendinu majku 1993. koja je tad imala 46 godina, a on 30, međutim već posle godinu dana su se razveli.

Mendi Smit je nakon razvoda rešila da se uda za fudbalera Pata Van Den Hauvea, ali je i ta ljubav potrajala dve godine. Kratko je bila verena za modela Iana Mosbija i sa njim ima sina Maksa Harisona

 

Bil Vajman je iste 1993. godine oženio Suzan Akostu sa kojom je dobio sina i tri ćerke, muzičar danas ima 82 godine i na premijeri svog dokumentarca prikazanom na Tribeca festivalu, rekao je da se jako kaje zbog skandaloznog braka sa Mendi.

 

 

makonda-tracker