nisu ni slutili šta im život sprema

Zbog njega je izgubila imidž dobrice: Ljubavna bajka Džulije Roberts počela je uz – PRELJUBU, SKANDAL i BES AMERIKE

0

Ne mogu sve ljubavi da počnu sa magičnim maskenbalom, izgubljenom cipelom ili kočijom koja se pretvara u bundevu, kao u bajkama. U stvarnom životu, veze počinju na razne, ne baš lepe načine, a slavna glumica Džulija Roberts je dobar primer za to.

foto: Credit: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia
foto: Credit: JIM RUYMEN / UPI / Profimedia

Neke veze počinju jer su dvoje ljudi jednostavno zajedno sve vreme na poslu i naviknu se jedno na drugo. Ne zvuči nešto romantično, ali ključ za dugotrajnu vezu nije nužno sladak početak sa leptirićima u stomaku. I to je, ispostavilo se, dobra stvar za ovu poznatu glumicu.

 

Danas je Robertsova skoro dve decenije u bračnom blaženstvu sa svojim suprugom Denijem Moderom, sa kojim ima troje dece. Ipak, sam početak njihove veze bio je tajnovit, čak i sa nekom dozom srama i stida, ali i jednim velikim skandalom, zbog koga je Džulija Roberts izgubila dugo građeni status „dobre devojke Holivuda“. Naime, Džulija Roberts i Deni Moder započeli su svoju vezu kao aferu, a upoznali su se na snimanju filma "Meksikanac", sada već daleke 2001. godine.

 

Džulija Roberst
foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP / Profimedia

Džulija je u tom ostvarenju igrala naslovnu ulogu sa slavnim Bredom Pitom, a Moder je tada radio kao snimatelj na tom filmu. Rekli smo da sve nije bilo savršeno na početku, pa stoga ne bi trebalo da vas čudi što su, naravno, oboje već bili u vezama u trenutku kad su se upoznali. I to ne baš kratkim i neozbiljnim vezama. Robertsova je tada izlazila sa kolegom, glumcem Bendžaminom Bretom, sa kojim je bila oko četiri godine. S druge strane, Moder je tada bio u četvorogodišnjem braku sa mejk-up umetnicom Verom Steimbert.

 

Međutim, kako je Džulija upoznala Modera, njena veza sa Bretom je nekako prirodno išla ka kraju, sve do konačnog raskida nedugo nakon toga. To se ispostavilo kao dobro i za njega, pošto je ubrzo uplovio u bračne vode. No, priča sa Džulijom i Moderom nije tekla tako glatko.

 

Prvo su počeli kao afera, krili su se od očiju javnosti, ali problemi su se nizali čak i kad je mnogima postalo jasno da izmedju njih ima nečega. Na prvom mestu, na putu im je stajala tadašnja Moderova supruga Vera. Kad je shvatila da su njen suprug i poznata glumica zaljubljeni do ušiju jedno u drugo – bila je veoma uznemirena. Reklo bi se, potpuno opravdano.

 

Džulija Roberst
foto: Credit: Alex Cole / ADMedia / Profimedia

Vera je dugo odbijala da potpiše papire za razvod. I tu dolazi do tog skandala, kojim je Džulija izgubila status „dobre devojke“. Robertsova je pokušala da je posrami zbog toga, što je naišlo opasnu paljbu javnosti po Džuliji. Izgubila je status „dobrice“, karijera je počela da joj naglo strmoglavljuje i činilo se da joj se uopšte ne piše dobro na poslovnom planu. Međutim, sa druge strane, privatni život joj je cvetao.

 

Moder je dobio razvod, započeo zajednički život sa Džulijom i danas važe za jedan od najskladnijih, najdugovečnijih i najsrećnijih parova Holivuda. U bračnoj harmoniji su skoro punih 20 godina, iz koje su dobili troje dece. Venčali su se 2002, a njihovi blizanci Finius i Hejzel su rođeni dve godine kasnije, dok su 2006. dobili i sina Henrija.

Uprkos svom srećnom porodičnom životu, glumica se trudi da svoj personalni život očuva veoma privatnim. Ne priča mnogo o deci, mužu, braku, privatnim stvarima generalno, ali jednom prilikom se ipak otvorila. Otkrila je šta ih tako dugo održava u zajedničkoj sreći. 

 

- Ja sam i dan-danas, posle toliko godina, zainteresovana da čujem šta on misli o raznim stvarima. U tom smislu komunikacije smo zaista veoma srećni. Stvarno volimo jedno drugo i uživamo svakog dana u uzajamnom društvu – rekla Džulija.

 

Takođe, priznala je da nije znala da će njena veza sa Moderom bit tako sjajna kada su je započeli.

 

- U dosta toga nam je pomogla i sreća. Kad se tek upoznate ne možete da znate da ćete imati istu filozofiju oko odgajanja dece, iste lajfstajl ideje. To saznate tek kad uđete u sve to – otkrila je glumica.

 

makonda-tracker