kobna noć

Zatekla ljubavnika sa svojom MALOLETNOM ĆERKOM: Strašno UBISTVO koje je Holivud zaboravio

1

Deo bogate biografije poznate glumice je i ubistvo njenog emotivnog partnera koje se dogodilo jedne noći 1958. godine

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Glumica Lana Tarner do danas je ostala jedna od najlepših i najvoljenijih holivudskih diva. Ljubitelji starih filmova dobro je pamte po ulogama u ostvarenjima "Poštar uvek zvoni dvaput", "Dr Džekil i Mister Hajd" i "Gradić Pejton", a za svoj talenat nagrađena je i Oskarom.


Već sa 16 godina potpisala je ugovor sa čuvenim MGM-om, a ostvarila je zavidnu karijeru. Preminula je 29. juna 1995, u 75. godini. Ipak, na njen život i biografiju veliku senku bacio je događaj iz 1958. godine, koji je umnogome obeležio njenu porodicu.

 

Lana Tarner, koja je imala bogat ljubavni život i udavala se sedam puta, svojevremeno se viđala sa Džonijem Stompanatom. On je bio opasni mafijaš, dobro poznat u Ilionisu, a par je bio u vezi tokom pedesetih godina.

 

1 / 9 Foto: Profimedia

 

Spekulisalo se da je Stompanato bio nasilan i da glumica nije bila srećna pored njega, što nikada nije jasno potvrđeno. U svakom slučaju, zna se da su imali nezdravu i turbulentnu vezu, koja je okončana Stompanatovom smrću — tačnije, ubistvom.


Četvrtog dana aprila 1958. godine, Džoni Stompanato je izboden na smrt u kući glumice Lane Tarner na Beverli hilsu. Kada je stigla policija, Lana i njena 14-godišnja ćerka Šeril Krejn ispričale su da je mafijaš nemilosrdno tukao glumicu, nakon čega je njena ćerka podigla nož i nasrnula na Stampata kako bi odbranila majku.

 

 

Presuđeno je da je njegova smrt bila "opravdano ubistvo", a porodica Stompanato tužila je Tarnerovu za 750.000 dolara. Ipak su se nagodili za naknadu od 20.000 dolara i to je zvanično kraj ove dramatične i zlokobne epizode u biografiji Lane Tarner.

 

Šeril Krejn kasnije je izdala i autobiografiju u kojoj je priznala da je ubila majčinog ljubavnika, a u maloletničkom zatvoru je provela kratko vreme, posle čega je ponovo bila pod starateljstvom majke.


Međutim, godinama su postojale spekulacije da je glumica bila ta koja je izvršila ubistvo, a istoričar filma Darvin Porter prikupio je pre određenog vremena i dokaze koji govore u prilog toj tvrdnji.

 


On je istakao da je Lana trebalo da bude glavna osumnjičena, kao i da mu je oduzela život nakon što ga je zatekla u krevetu sa svojom ćerkom.


Ja sam bio taj koji je brisao otiske s noža u Laninom kupatilu. Bio sam nestašan dečko koji je uradio nešto što nije trebao — rekao je navodno detektiv koji je učestvovao u istrazi.


Portrer je ispričao da su mu neki od Laninih najbližih prijatelja otkrili da im je glumica priznala da je ona počinila ubistvo Stompanata, kao i da je njen advokat Džeri Gisler tvrdio da je on predložio Lani da njena ćerka preuzme krivicu.


Pronašla ih je zajedno u krevetu. Otišla je po nož u kuhinju i zabila ga Džoniju u stomak — tvrdi Porter.

 

 

makonda-tracker