tužno

Slavni glumac Žan Pol Belmondo preminuo u 88. godini: Ljubavna previranja i neuspeli BRAKOVI pratili su njegov život

0

Glumac je bio miljenik žena, a tokom zabavljanja sa lepoticom Ursulom Andres bio je najveći zavodnik.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavni francuski glumac Žan Pol Belmondo izgubio je životnu bitku u 88. godini života. 

 

Advokat istaknutog umetnika za javnost je istakao da je preminuo u svom domu u Parizu.

 

Belmondo se proslavio filmovima Novog talasa šezdesetih i sedamdesetih godina, kada ga je publika zavolela u akcionim ostvarenjima.

 

Njegov otac Pol Belmondo potiče sa Sicilije, a tokom života važio je za veoma talentovanog vajara koji je za života dobio mnogobrojna odlikovanja.

 

Žan Pol je u mladosti bio miljenik dama, ali fatalne ljubavi nisu imale srećan kraj. 

 

Žan Pol Belmondo
foto: Profimedia

Glumac je pre velike popularnosti i glumačke karijere bio oženjen Elodi Konstanten sa kojom je dobio troje dece, Patrisiju, Floransu i Pola, ali je par doživeo tragediju kada im je 1954. godine naslednica Patrisija nastradala u požaru.

 

Ovaj ljubavni odnos nije potrajao, a nakon razvoda Belmondo je ušao u romansu sa vanvremenskom lepoticom Ursulom Andres, što je iznenadilo svetsku javnost.

 

Vođen strastima i kratkotrajnim aferama ni ova ljubav nije potrajala, a glumac se prepustio čarima manekenke Karlos Soto Major, devojke iz ugledne bankarske porodice.

 

Tokom života uplovio je u još dve bračne vode, sa glumicom i plesačicom Natali Tardivel sa kojim je dobio naslednicu Stelu Eve Anželin, ali i Plejboj devojkom Barbari Gandolfi.

 

No, starost je dočekao u samoći, daleko od očiju javnost, a poverenje poslednjih godina imao je samo u svoje naslednike.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker