dopada li se vama?

Bela Hadid je pala na treće mesto: Ovo je NAUČNO DOKAZANO nova najlepša žena na planeti

0

Novo ime na spisku najlepših žena sveta odmah se našlo na prvom mestu! Ko je žena za koju nauka kaže da ima skoro savršeno lice?

foto: Vinnie Levine / MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: Vinnie Levine / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Džulijan de Silva, koji vodi Centar za progresivnu kozmetičku i plastičnu hirurgiju lica u Londonu, nedavno je sproveo analizu lica poznatih dama kako bi utvrdio koja se može smatrati najlepšom na planeti. On je to učinio koristeći mapiranje lica, popularnu metodu koja je zasnovana na tzv. "zlatnom preseku", koje je poznato još i kao "božanska proporcija".


Ove nove tehnike nam omogućavaju da razrešimo misterije oko toga šta je to što člini ljude fizički lepima – istakao je De Silva.

 

Prema njegovim proračnima, trenutno najlepša žena na svetu jeste glumica Džodi Komer, koja ima najbolji odnos položaja nosa i usana, s rezultatom 98,7%, što je samo 1,3% od savršenstva, rekao je De Silva za Dejli mejl.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/NEIL HALL


Ona je pokazala i najbolji rezultat u pogledu širine i dužine nosa, a u samom je vrhu liste po obliku usana i položaju očiju. Najlošiji rezultat pokazale su Džodine obrve, koje su postigle "samo" 88% i to joj je smanjilo prosečnu ocenu.


Komerova je, inače, privukla pažnju svetske javnosti ulogom u seriji "Killing Eve", za koju je osvojila Emi i BAFTA nagradu 2019. godine.


Odmah iza Džodi Komer na listi je Zendeja (94,37%), treće mesto zauzima nekada prva na spisku Bela Hadid (94,35%), četvrto Bijonse (92,44%), a peto je pripalo Arijani Grande (91,81%). Kim Kardašijan, jedna od najuticajnijih žena planete kada je reč o izgledu, zauzela je osmo mesto (91,28%).

 

 

makonda-tracker