(foto)

6 godina se skrivala i od ogledala: Slavna lepotica pokazala lice u krupnom planu – I SVET JE BEZ REČI!

0

Sebe je nazivala "brutalno unakaženom" ženom i priznala da ogledala za nju više ne postoje, a nedavno se vratila svom poslu i sada rešila da pokaže svoje lice

foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: Elder Ordonez / SplashNews.com / Splash / Profimedia


Manekenka Linda Evanđelista nedavno je dobila na sudu kompaniju Zeltiq Aesthetics, zbog čijeg je tretmana CoolSculpting doživela pravu katastrofu. Odšteta koja će joj se naći na računu iznosi čak 50 miliona dolara, a Linda je time završila jedno od najtežih životnih poglavlja.


Kako je pričala, ona je zapala u tešku depresiju jer je pomenuti tretman trajno deformisao njeno telo, posle čega se povukla u sebe i od stida nije napuštala kuću.


Postala sam vuk samotnjak. Ovom tužbom krećem napred i nadam se da ću se osloboditi stida, zato i izlazim u javnost sa ovom pričom — izjavila je manekenka kada je najavljivala tužbu.

 

Linda je nedavno skupila hrabrost da se vrati modelingu, a sada se pojavila u YouTube emisiji magazina "Vogue", u kojoj je podelila šta uvek nosi u torbi. Tom prilikom imali smo priliku da u krupnom planu vidimo lice jedne od lepotica koje su obeležile devedesete, a ono je jednako lepo kao i tada.


Manekenka se pojavila u trendi dugačkom kaputu, kosu je sakrila ispod crne marame, preko koje je nosila nakrivljen crni šešir, pa je dodatno istakla svu lepotu svog lica.

 


Kako je otkrila, ona u torbi u svakom trenutku nosi naočare za vid, veganski šejk, lekove za hitne situacije, mobilni telefon, kozmetiku i šminku, a nađe se mesta za još neku sitnicu.


Znate koliko sam neurotična, moram uvek da budem pripremljena za sve. Ako dođe Sudnji dan, ja sam spremna. Ljudi mi se smeju zbog toga šta sve nosim sa sobom i šta sve imam kod kuće, ali uvek imam u blizini sve što mi treba za preživljavanje – objasnila je Linda Evanđelista.

 

1 / 4 Foto: British Vogue/YouTube Printscreen


Manekenka je, inače, šest godina provela skrivena od javnosti nakon pomenutog tretmana CoolSculpting. U pitanju je vid neinvanzivne liposukcije koji je odobrila američka Administracija za hranu i lekove i kojom se ćelije masti smanjuju po zamrzavanju, a Linda je imala sedam tretmana fokusiranih na bradu, butine, leđa i grudi u periodu od avgusta 2015. do februara 2016. godine.

 

Nekoliko meseci kasnije, ona je shvatila da ne samo što tretman nije uspeo nego je efekat sasvim suprotan — masti se nisu smanjile već raširile.


Moje masne ćelije se nisu skupile nego uvećale i to me je ostavilo trajno unakaženom, čak i posle dve bolne i neuspešne korektivne operacije — istakla je Linda u saopštenju koje je potom izdala.


Pokušala sam sama sve da ispravim, mislila sam da sam u nečemu pogrešila. Došla sam do toga da više uopšte ne jedem. Mislila sam da gubim razum — priznala je manekenka.

 

1 / 8 Foto: Profimedia


Njoj je potom dijagnostikovana paradoksalna hiperplazija masnog tkiva (PAH), odnosno došlo je do zgušnjavanja i širenja zahvaćenog masnog tkiva posle zamrzavanja, što je retka pojava.


PAH nije samo uništio moju karijeru, već i život. Poslao me je u krug duboke depresije, duboke tuge i najniže dubine samoprezira — ispričala je.


Kako danas ističe, godine koje su usledile provela je u skrivanju od sveta jer se stidela svog izgleda.


Uživala sam na pisti. Sada se plašim da ću sresti nekoga koga poznajem — iskrena je bila Linda u razgovoru za People. — Ne mogu više da živim ovako, u skrivanju i sramoti. Jednostavno ne mogu više da živim s ovim bolom. Spremna sam da konačno progovorim.

 

 

makonda-tracker