INTERESANTNO

Za Eštona Kučera su svi čuli, a retko ko zna da ima brata BLIZANCA: Pobedio je opaku bolest, sada je svima INSPIRACIJA

0

Širom sveta mnogi ljudi obožavaju Eštona Kučera, a retko ko zna da on ima brata blizanca

 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Pre više od četrdeset godina na svet su došla dva dečaka. Jedan, koji je bio prvi rođen, bio je naš dobro poznati glumac Ešton Kučer, a drugi njegov brat blizanac.

 

Rođen samo 5 minuta kasnije, Majkl Kučer imao je kardiomiopatije, a njegovo zdravstveno stanje se kasnije pogoršalo. Iako su mnogi očekivali da će Ešton burno reagovati, dečake je ova okolnost još više zbližila.

 

 

Ešton je bio veoma brižno dete. Uvek se brinuo o mlađem bratu. Trudio se da mu svaki dan učini što lepšim. Pomagao mu je, motivisao ga. Bio je spreman da za njega učini doslovno sve.

 

Sa samo 13 godina pomislio da izvrši samoubistvo kako bi njegovo srce bilo presađeno mlađem bratu, kojem je tada bila neophodna transplantacija da bi nastavio da živi. Na sreću, vitalni organ je brzo pronađen, a braća su od tada nerazdvojna.

 

Ešton Kučer
foto: Profimedia

 

Ešton je želeo da završi biohemijskog inženjeringa kako bi izumeo lek za cerebralnu paralizu, od koje boluje njegov brat i mnogi drugi ljudi. Ipak, sudbina je imala drugačije planove za njega. Pošao je put filma i vrlo brzo postao velika holivudska zvezda.

 

Majkl je postao veliki govornik i advokat koji brani prava dece sa cerebralnom paralizom.

 

 

Uprkos tome što Ešton nije pronašao lek za svog brata, Majkla to nije sprečilo da se izbori za sebe. On je danas oženjen, ima sina, iako se bavi advokaturom, najveći deo života proveo je držeći motivacione govore i postao je inspiracija brojnim mladim ljudima širom sveta.

 

Braća su danas razdvojena, ali to nije uticalo na njihov odnos i bliskost. Štaviše, Majkl je jednom prilikom ispričao kako svaki telefonski razgovor završavaju rečenicom “voli te brat”.

 

 

makonda-tracker