humanost na delu

Njene reči ODZVANJAJU SVETOM: Mila Kunis se oglasila prvi put po izbijanju RATA U UKRAJINI

0

Brojne poznate ličnosti su javno iskazale svoj stav povodom sukoba između Rusije i Ukrajine, a neki su rešili i da skupe finansijsku pomoć za izbeglice. 

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Mila Kunis i Ešton Kučer su pokrenuli kampanju za prikupljanje sredstava pomoći Ukrajincima koji su pogođeni ruskom invazijom.

 

— Dok svedočimo hrabrosti Ukrajinaca, svedočimo i nezamislivom teretu onih koji su odlučili da odu na sigurno. Ovo prikupljanje sredstava predstavljaće pomoć izbeglicama — izjavio je poznati par u videu kojim su se obratili pratiocima na Instagramu.

 

Oni su odlučili da sakupe čak 30 miliona dolara.

 

Ovo je ujedno bilo i prvo obraćanje glumice povodom aktuelnih dešavanja u Ukrajini.

 

— Rođena sam u Ukrajini 1983. godine. U Ameriku sam došla 1991. i oduvijek sam se smatrala Amerikankom. Ponosna sam. Zahvalna sam na svemu što je ova zemlja učinila za mene i moju porodicu. Ali sada ne mogu biti ponosnija što sam Ukrajinka —  izjavila je Mila u videu. 


Glumica je zaključila:

 

— Ukrajinci su jak i hrabar narod, ali to što ste jaki i hrabri ne znači da niste vredni podrške. Moramo podržati narod Ukrajine.

 

Podsetimo, neke od svetskih zvezda koje su se oglasile povodom ove situacije i pružile podršku ukrajinskom narodu su i Stiven King, Elina Svitolina, Ruslana, Šer, Princ Hari i Megan Markl

 

 

makonda-tracker