ponosne na korene

Svet pada na kolena pred njihovom lepotom: Za ove poznate lepotice niste znali da su — UKRAJINKE

2

Ovih dana centralno mesto u medijima zauzima Ukrajina i dešavanja u toj zemlji, a među onima koji su se oglasili povodom rata u ovoj zemlji ima mnogo poznatih ličnosti. Neke od njih, na iznenađenje njihovih fanova, potiču upravo iz Ukrajine.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Poznate žene iz Holivuda i sveta mode i plesa, za koje možda i nismo znali da su iz Ukrajine, uglavnom su se proslavile na Zapadu, jer je većina njih sa porodicama emigrirala u Ameriku iz sovjetske republike još dok su bile deca.


1. Olga Kirilenko

 

Olga Kirilenko
foto: Profimedia


Ukrajinsko-francuska glumica i model, sa samo 13 godina je počela svoju karijeru preselivši se u Pariz, a najpoznatija je kao jedna od Bondovih devojaka iz čuvenih filmova. Njena majka je Ruskinja, a otac Ukrajinac, nakon njihovog razvoda Olga je odrastala sa majkom.
 

2. Mila Kunis

 

Mila Kunis
foto: Profimedia

Popularna glumica dolazi iz Ukrajine, a sa porodicom se preselila u Ameriku kada je imala sedam godina. Kunisova je iz jevrejske porodice, a njeni baba i deda su preživeli holokaust. Slavu je stekla glumeći u seriji Vesele sedamdeste, a udata je za kolegu Eštona Kučera.

 

3. Halina Hačins

 

Halina Hačins
foto: Instagram

Novinarka i direktorka fotografije, koja je tragično nastradala na filmskom setu. Imala je uspešnu i bogatu karijeru, a bavila se i aktivizmom. U svojoj biografiji Hačinsova je imala brojne filmove, među kojima su Darlin', The Mad Hatter, Blindfire i drugi.

 

 

4. Nađa Bičkova

 

Poznata plesačica, svetska i evropska šampionka, 2015. godine se pojavila u ukrajinskom izdanju Plejboja. Udata je za slovenačkog fudbalera sa kojim ima ćerku Milu. 

 

5. Berta Vaskez

Ukrajinsko-španska glumica, pevačica i model. Svoju karijeru je otpočela baveći se plesom. Bertin otac je Etiopljanin, majka Ukrajinka, a kada je imala samo tri godine, usvojila ju je španska porodica. Njeno pravo ime je Birtukan Tibebe, a kroz karijeru je koristila različite pseudonime.

 

 

makonda-tracker