nije izdržao bez nje

66 godina voleo je samo jednu ženu — i otišao za njom: Svet tuguje zbog smrti čuvenog glumca

0


Kako javljaju britanski mediji, popularni glumac Bernard Kribins preminuo je u 94. godini

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Britanski glumac Bernard Kribins napustio nas je, saopštila je njegova porodica.


Kribinsova karijera trajala je čak sedam decenija, a spadao je u omiljene dečije glumce, pre svega jer je bio narator u dečijem programu The Wombles iz 70-ih i Albert Perkins u filmu "Povratak dece železnice".


Ipak,njegova najpoznatija uloga bila ona u seriji "Dr Hu", gde se pojavio čak 41 godinu nakon što je prvi put zaigrao u ostvarenju o čuvenom Doktoru, kada je 1966. godine glumio Toma Kembela, vernog pratioca Dr Hua u filmu "Dalekova invazija na Zemlji 2150". U novijoj serjii igrao je Vilfreda Mota, u periodu od 2007. do 2010. godine.

 

Često je "pozajmljivao glas" u dečijim filmovima i serijama, a čak ni u danima najvećih uspeha nije se odrekao pozorišta, gde je igrao čak i u osamdesetim godinama života.


Pre nekoliko godina, objavio je autobiografiju "Bernard Ko? 75 godina radeći apsolutno sve", a njegov najpoznatiji citat iz ovih memoara glasi:


Dajte sve od sebe i budite zahvalni na svakom poslu.

 

Bernard Kribins
foto: Nicholas.T.Ansell / PA Images / Profimedia

Kako je istakao njegov agent, glumčevu karijeru odlikovala je raznolikost i on je bio izuzetan u svom poslu i u poznim godinama, a prošle godine je doživeo tragediju od koje mu nije bilo lako da se oporavi. Naime, Bernard je tada izgubio suprugu, koja je bila njegova najvažnija podrška celog života.


Naime, kada se kao vrlo mlad pridružio pozorištu u Oldamu, upoznao je perspektivnu glumicu Džilijan Mekbarnet. Ljubav je odmah planula, a par se venčao 1955. godine i ostao zajedno do Džilijanine smrti, u oktobru 2021. godine.

 

Bernard Kribins, Džilijan Mekbarnet
foto: Sue Andrews / Avalon / Profimedia

Bernard se jednom prilikom osvrnuo na to što supruga i on nisu dobili potomstvo, otkrivši da su mladi doživeli dva gubitka bebe.


Jedno smo izgubili vrlo rano, a jednom je malo falilo da dođe na svet — kratko je prokomentarisao, ne deleći previše detalja o njihovoj dugogodišnjoj i bezuspešnoj borbi da postanu roditelji.

Par je bio posvećen svojoj ljubavi i braku i pružali su jedno drugom veliku podršku, a Džilijan je bila uz supruga kada mu je 2009. godine dijagnostikovan rak prostate. Iako je bio već na zalasku života, Bernard se izlečio, a 2018. godine je u jednom intervjuu istakao da je odličnog zdravlja, sa izuzetkom toga što ga bola leđa.

 

 

makonda-tracker