potresno

Smrt ju je stigla sa samo 40 godina: Poznata voditeljka ostavila svojoj deci pismo od kog zastaje knedla u grlu

0

Mnogo važnih saveta, mnogo poruka, mnogo simpatičnih sitnica i mnogo, mnogo ljubavi... u oproštajnom pismu kojim je voditeljka rekla poslednje zbogom svojoj porodici.

foto: Instagram
foto: Instagram

Voditeljka Bi-Bi-Sija Debora Džejms preminula je krajem juna u 41. godini posle teške i petogodišnje borbe s rakom creva, saopštila je njena porodica.


Duboko smo potreseni što moramo da objavimo vest o smrti Debore Džejms, najneverovatnije supruge, ćerke, sestre, mame. Debora je danas preminula mirno, okružena svojom porodicom — objavili su njeni najmiliji na Instagramu.

 

Voditeljka je dijagnozu kancera dobila 2016. godine, a od tada je otvoreno pričala o svojoj borbi protiv ove teške bolesti. Lekari su joj na početku rekli da je mala verovatnoća da će živeti duže od pet godina, a ona se hrabro borila i trudila da živi, koliko je moguće, punim plućima.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)


Mediji su ranije preneli njeno oproštajno pismo, kojim se obratila svetu putem Instagrama, a sada je svetlo dana ugledao i tekst kojim se Debora Džejms oprostila od svoje dece — Eloiz (12) i Huga (14).


Kako piše britanska štampa, Debora je posebno istakla da želi da njena deca zaista i potpuno žive.


Iskoristite šansu. Ne zaboravite da budete sami sebi najveći navijač — poručila je Debora ćerki i sinu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)


Kako piše The Sun, ovo pismo naći će se u knjizi koja će biti objavljena uskoro, a voditeljka je u njemu savetovala svoju decu da žive u sadašnjem trenutku i iskoriste baš svaku priliku i baš svaki momenat.


Prema pisanju ovog portala, Debora je podvukla da je vrlo važno da Eloiz i Hugo jednog dana stupe u brak isključivo s ljudima koje zaista vole, a napisala im je i da je posle trećeg izlaska s njihovim ocem Sebastijanom znala da je on čovek za koga će se udati. Istakla je i da se na braku radi, kao i da joj je Sebastijan i posle 18 godina ljubavi u svakom trenutku bio najlepši čovek u prostoriji.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)


Pre izvesnog vremena, jedna vrsta ruže nazvana je po Debori, a ona je u pismu zamolila svoju ćerku da u svom bidermajeru na venčanju jednog dana nosi i jedan ovaj cvet, a istakla je da je ljubav prema dec nešto najvažnije za svakog roditelja.


Život ne ide uvek po planu. Ali život je ponekad zanimljiviji kada izađete van sigurnih okvira — poručila je voditeljka.


Ona je deci dala savet i da uvek imaju psa jer smatra da joj je ulazak kućnog ljubimca u život jedna od najboljih odluka, a naglasila je i da je veoma važno da uvek imaju vremena za sebe.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Deborah James (@bowelbabe)


Opuštanje nije uživanje — to je vid dopunjavanja samog sebe. NIko ne može da pije iz prazne čaše. Važno je da svakog dana radite jednu stvar koja vas čini srećnima — rekla je Debora i poručila deci da nikada ne kritikuju druge zbog toga šta njih čini srećnima. — Svakog dana nam je dato 86.400 sekundi i svako bira kako će ih iskoristiti.

 

 

makonda-tracker