u njenom stilu

Izjava o ZABRANI ABORTUSA koja se prepričava: Čuvena glumica ne krije svoje mišljenje o skandaloznoj presudi

1

U moru ozbiljnih analiza i osuda ukidanja prava na abortus u Americi, izdvojila se jedna pomalo šaljiva koja je definitivno skrenula pažnju

foto: EPA-EFE/JASON SZENES
foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Proslavljena glumica Bet Midler (76) jedna je od poznatih žena koje su se oglasile nakon odluke američkog Vrhovnog suda da zabrani abortus u određenim situacijama.


Zvezda mjuzikla i nekih od najpopularnijih brodvejskih predstava, kao i velikog broja filmova, rešila je da digne glas i u svom stilu to učinila kroz šalu.


Bet Midler je, naime, na društvenoj mreži Tviter poručila:


Vreme je da zabranimo vijagru. Jer ako je trudnoća Božija volja, isto je i s mlohavim k****m.

Veliki broj korisnika ove društvene mreže podelio je glumičinu objavu, a mnogo je njih saglasno s Midlerovom.

 

"Dopada mi se ideja! Republikanska žurka mlohavih k*****a!", "Najbolji odgovor na ovu temu do sad", "Godinama to pričam", "Moj svekar se pita hoće li se zabraniti i upotreba kondoma u pojedinim saveznim državama"... neki su od komentara na njen tvit.

 

Bet Midler
foto: EPA-EFE/JASON SZENES

Bet Midler je, inače, više puta komentarisala skandaloznu odluku Vrhovnog suda, pa je nedavno poručila da je ova ustanova "gluva za volju i realne potrebe američkog naroda".


Podsetimo, američki američki Vrhovni sud doneo je odluku da žene u Sjedinjenim Američkim Državama nemaju ustavno pravo na prekid trudnoće, čime je promenjena odluka doneta pre pedeset godina, u parnici Ro protiv Vejda.

 

Abortus
foto: EPA-EFE/Mohammed Badra

U pitanju pravni presedan jer je preinačen stari zakon koji garantuje ljudske slobode, a strani mediji pišu da on udara direktno na temelje modernih reproduktivnih prava u "zemlji slobode".

 

 

makonda-tracker