potresno

Više puta je bila SILOVANA i trpela nasilje od ranog detinjstva: Teška životna priča glumice koju Holivud obožava

0

Holivudska glumica Ešli Džad na prvi pogled izgleda kao da su je kroz život pratili samo sreća i bogatstvo, a zapravo je prošla pravi pakao.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Ešli Džad je još 2011. godine objavila svoju autobiorafiju u kojoj je navela šokantne detalje iz prošlosti, kao i šta je sve preživela, a da javnost o tome nije ništa znala.

 

Slavna glumica je bila žrtva seksualnog nasilja i to nekoliko puta, zlostavljao ju je jedan stariji čovek dok je bila još dete, silovana je kao tinejdžerka, a čak ju je i jedan rođak seksualno uznemiravao, Ešli se njegovog imena setila tek nakon psihoterapije.

 

Njeni roditelji su se razveli kada je Ešli imala samo četiri godine, dok je ona već sa sedam postala depresivna, a već tad je bila i žrtva seksualnog nasilja, međutim kada se poverila porodici, niko joj nije poverovao.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

Na glumicu je dosta uticala i sredina u kojoj je odrastala, pa je tako često prisustvovala fizičkim obračunima svoje majke i njenih partnera, promenila je čak 13 škola do svoje osamnaeste godine, pa je i to uticalo na njenu ličnost.

 

U srednjoj školi je pobedivši na jednom manekenskom takmičenju dobila dvomeseečni ugovor za rad u Japanu i ponadala se da je to njen novi početak, međutim tamo je postala žrtva nepristojnih ponuda menadžera. 

 

Ešli je sve sama pregurala i rešila da se posveti obrazovanju, a nakon diplomiranja, u Holivudu je ostvarila zapažen uspeh. Svoje traume je skrivala i čuvala u sebi. Glumica je pričala i o svom iskustvu vezanom za abortus, a cela priča je jako potresna.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Ashley Judd (@ashley_judd)

- Razlog zbog kog sam htela da prenesem svoje vlastito iskustvo jeste da sam vrlo otvorena i, kao što svi znaju, silovanje sam preživela tri puta. Nakon jednog od njih ostala sam trudna i vrlo sam zahvalna što sam uspela pristupiti sigurnom i legalnom abortusu. Silovatelj, koji je iz Kentakija, imao bi očinska prava i u Tenesiju, odakle sam ja. Morala bih da budem roditelj zajedno sa čovekom koji me je silovao - rekla je ona tada.

 

Da sve ovo nije bilo dovoljno, govori i situacija iz Afrike gde je Ešli otputovala kako bi se bavila jednim istraživanjem, a onda tamo zamalo da umre. 

 

1 / 4 Foto: Profimedia

 

Pala je u divljini i slomila nogu na četiri mesta, pa satima ležala u bolovima i sa unutrašnjim krvarenjem. Ljudi iz Konga su je na improvizovanim nosilima nosili satima i time joj sačuvali život.

 

- Bez moje braće i sestara iz Konga, unutrašnje krvarenje bi me ubilo ili bih i izgubila nogu. Budim se plačući od zahvalnosti, duboko dirnuta zbog svake osobe koja je doprinela nečemu što mi je dalo život i spasilo mi duh tokom odiseje koja je trajala čak 55 sati - napisala je ona.

 

 

makonda-tracker