(anketa)

STRAHOVALA je kako će trudnoća uticati na njenu karijeru: Glumica priznala kako je postala majka i izazvala RASPRAVU

1

Dok deo korisnika društvenih mreža aplaudira lepoj glumici, deo je naziva pogrdnim imenima

foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Američka glumica Džejmi Čang, koja je igrala u filmovima "Mamurluk 2" i seriji "Lavkraftova zemlja", prošle godine je postala mama.

 

Njen suprug Brajan Grinsberg i ona dobili su dvojicu dečaka, a blizanci su na svet došli uz pomoć surogat majke. Kako je glumica nedavno ispričala za Today, ona nije donela ovu odluku iz zdravstvenih razloga ili poteškoća da iznese trudnoću, već je strahovala kako bi trudnoća uticala na njenu karijeru.

 

Bila sam prestravljena stavljanjem svoj život na pauzu na više od dve godine — rekla je Džejmi. — U mom poslu, imam osećaj da budete lako zaboravljeni ako ne radite već mesec dana nakon prethodnog posla. Stvari se u ovome što mi radimo odvijaju vrlo brzo.

 

Džejmi Čang
foto: Matt Winkelmeyer / Getty images / Profimedia

Ona je svoju odluku opisala kao kompromis koji je postigla sa suprugom i istakla je da smatra da je surogat majčinstvo stigmatizovano.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Chung (@jamiejchung)


Mislim da i dalje postoji malo sramote. To još uvek nije uobičajeno, a mi nismo bili spremni za osudu — rekla je Džejmi. — Ljudi verovatno misle "Oh, ona je tako sujetna. Nije htela da bude trudna".


Ona ne krije da se plašila da će izgubiti sve na čemu je radila godinama ukoliko napravi dužu pauzu.


Celog života sam radila da dođem do toga gde sam sad. Ne želim da gubim prilike. Ne želim da budem ogorčena — izjavila je Džejmi.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Chung (@jamiejchung)


Njen intervju privukao je mnogo pažnje na društvenim mrežama, gde su podeljena mišljenja o tome treba li se odlučiti za surogat majčinstvo kada ne postoji neki zdravstveni problem.


Nemali broj korisnika Tvitera je na Džejminoj strani.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jamie Chung (@jamiejchung)


"Njeno telo — njena stvar", "Svaka joj čast što o ovome priča tako otvoreno", "Džejmi nije dozvolila da neko drugi donosi važnu odluku umesto nje, bravo na tome", "Žene će osuditi šta god da urade, baš je bezveze što oseća da uopšte mora da se pravda"... neki su od komentara.


Međutim, nije malo ni onih koji njen potez nazivaju hirom i smatraju da time dodatno stigmatizuje temu surogat majčinstva i otežava situaciju onima koji ne mogu na drugačiji način da postanu roditelji.


"Neko drugi je bio trudan umesto nje da se ne bi ugojila", "I pre nego što su joj deca začeta, ona ih je zapostavila zbog karijere, ovo je stvarno novi nivo", "Da, zašto bi bila trudna i izgubila priliku da ima pet minuta glume u nekom novom nastavku 'Mamurluka'", "Ovo je sebično i nefer prema ženama kojima je surogat majka zapravo zaista neophodna", "Pokušaće od ovoga da naprave feminističku temu, a u stvari je samo stvar zdravog razuma"... smatraju drugi.

 

 

 

makonda-tracker