životna priča

SPONTANI POBAČAJ IH JE NAVEO DA USVOJE DECU: Nikol Kidman i Tom Kruz su se venčali mladi, a onda je usledio krah ljubavi

0

Lepa glumica je uzor mladim umetnicama

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Nikol Kidman rođena je 20. juna 1967. u Honoluluu na Havajima u porodici Davida i En Kidman, a odrastala je sa mlađom sestrom Antonijom. Otac joj je bio biohemičar, klinički psiholog i pisac, dok joj je majka bila medicinska sestra.

 

Iako su oboje poreklom iz Australije, kada su dobili prvu ćeru, Nikol, bračni par Kidman živeo je privremeno u Americi, zbog čega je ona odmah po rođenju dobila i dvojno državljanstvo - američko i australijsko. Sa samo četiri godine s roditeljima se vratila u Australiju gde je završila osnovnu i srednju školu.

 

O svom odrastanju ispričala je: "Kada sam imala šest godina, na jendom času smo morali da ispričamo šta nas je otac naučio. Ja sam rekla: "Naučio me je da uvek vežbam i da nikad ne glasam za republikance." Moja učiteljica umalo nije pala sa stolice od šoka."

 

I dok je sa ocem bila prilično bliska, sa majkom nije imala takav odnos, iako joj je pružala podršku. Navodno je En jednom prilikom svojoj ćerki rekla: "Nisam tip majke koji će te grliti. To jednostavno nisam ja, pa ni ne očekuj to od mene."

 

Iako joj nije pružila dovoljno ljubavi, bila je uz majku kada joj je bilo najteže. Naime, kada je Nicole Kidman imala 17 godina, njenoj majci je dijagnostifikovan rak dojke, a sve je to itekako uticalo na nju i njeno odrastanje.

 

"Mojoj je majci je dijagnostifikovan rak dojke kada sam imala 17, i to me jako pogodilo. Kada gledaš nekog ko ti je blizak kako prolazi kroz hemoterapiju... nema gore stvari. To je najgora stvar koja mi se dogodila u životu, no ujedno i stvar koja me itekako osvestila. Morala sam još kao mlada da se suočim sa smrću i shvatim da ljudi nisu besmrtni - rodiš se i umreš."

 

Njena majka je na sreću pobedila zloćudnu bolest, a Nikol taj period nikada nije zaboravila.

 

"Počela sam da plešem balet sa tri godine, i to na sopstvenu želju. Već sa devet krenula sam na časove glume. Školu sam napustila sa 17 jer sam jako dobro znala što želim", rekla je i dodala kako joj je glumački put bio prilično težak, a najviše zbog visine.

 

foto: Profimedia

 

"Nisam bila zadovoljna kako izgledak. Bila sam jako visoka i nisam bila od onih devojaka koje su se sviđale momcima. Čak su me i na audicijama za školske predstave odbijali zbog visine."

 

Svoj filmski debi imala je 1983., kada je, sa samo 16 godina, dobila ulogu u omiljenom australskom božićnom filmu 'Bush Christmas'. Ubrzo nakon toga uloge su počele da se nižu, a onda je dobila i prvu ponudu u Holivudu - 1990. snimila je 'Dane groma'.

 

Osim što su joj se otvorila vrata Holivuda i na polju ljubavi su počele da joj se dešavaju lepe stvari. Na setu se zaljubila u svog kolegu Toma Kruza, a nedugo nakon snimanja, par se i venčao. Nikol je tada imala 23 godine, pa iako je bak delovao idilično, to i nije bilo tako. O svom braku progovorila je godinama kasnije, kada je razvod od Kruza postao manje bolan.

 

"Udala sam se vrlo mlada, nisam doživljavala brak kao izvor moći i uspeha, već kao zaštitu. Udala sam se iz ljubavi, ali nešto tu nije bilo uredu."

 

"Ima nešto loše u takvom životu, kada ste toliko fokusirani jedno na drugo da živite kao u mehuriću i to jako guši, najviše jer ste osuđeni jedno na drugo. S druge strane, to vas dodatno zbližava i neverovatno je romantično na momente."

 

Brak im je doneo mnogobrojna iskušenja, među kojima i spontani pobačaj sa kojim se suočila mlada Nikol. "Znam kako je to nešto žarko želeti, čeznuti za nečim. Ali i znam dobro kako je ikad to izgubite. Gubitak deteta, spontani pobačaj, to je nešto o čemu se premalo govori. Tno je neopisiva bol koju osećaju mnoge žene."

 

foto: Profimedia

Nakon takvog iskustva Tom Kruz i Nikol Kidman odlučili su da usvoje dete dve godine nakon venčanja. U njihovu porodicu prvo je stigla Izabela, potom i Konđnor. "Bila je to sudbina. Usvajanje je bilo spontano. I danas verujem, koji god da je razlog za to, da je toj deci bilo suđeno da dođu u našu porodicu."

 

 

 

makonda-tracker