godinama je lagao

"Tad nisam bio čiste glave": Džejms Franko priznao da je koristio položaj da spava sa svojim učenicama

1

Nakon što je najpre negirao sve optužbe koje su se pojavile protiv njega, glumac je rešio da otvoreno progovori o svemu što je činio.

foto: Diane Cohen / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia
foto: Diane Cohen / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Čuveni glumac sklopio je u julu dogovor po kom mora da plati 2,2 miliona dolara nakon tužbi za "seksualno ponašanje prema učenicama" u njegovoj školi glume. Sada je Džejms Franko tokom gostovanja u podkastu The Jess Cagle Podcast priznao i da je imao odnose s nekima od njih, što je, kako kaže, bilo pogrešno.


Dok sam predavao, priznajem, koristio sam priliku da spavam sa studentkinjama. To je bilo pogrešno — rekao je on i osvrnuo se na navode da je zavođenja mladih devojaka bilo njegova motivacija da pokrene školu glume.

 

Ali znajte da nisam osnovao školu zbog toga. Ne zaboravite da nisam ja birao polaznice. Nije, dakle, u pitanju neki zli plan koji sam napravio.

 

On je svoje ponašanje povezao sa zavisnošću od seksa, koju je navodno u međuvremenu pobedio i koja se pojavila nakon što je izlečio zavisnost od alkohola.

 

Tad nisam bio čiste glave — objasnio je.

 

Džejms Franko
foto: Profimedia

To je tako moćna droga — rekao je Franko. — Navukao sam se na to kao dvadesetogodišnjak. Užasan deo svega toga je to što sam sve to vreme bio trezan. Sve vreme sam išao na sastanke, čak sam pokušavao da podržavam druge. U mojoj glavi je to izgledalo tako da sam trezan i da živim duhovnim životom, ali sam se druge strane radio to što sam radio.


Džejmsa Franka su u oktobru 2019. godine dve žene tužile zbog seksualnog iskorišćavanja mladih glumica i zato što ih je na prevaru namamio da snimaju eksplicitne scene seksa. Potom su se mnoge žene oglasile optužujući glumca za nedolično ponašanje na snimanjima holivudskih filmova, uklanjanja zaštite za snimanje scena oralnog seksa, korišćenje položaja da traži seksualne usluge... Franko je u vreme kada su se ove optužbe pojavile sve negirao, da bi potom sklopio sudski dogovor i sve priznao.


Početkom godine, njegov dugogodišnji prijatelj i kolega Set Rogen, koji je s Frankom snimio više filmova, istakao je da nema nameru da više sarađuje s njim.

 

Džejms Franko
foto: Profimedia

Osvrćem se i na intervju iz 2018. godine, kada sam rekao da planiram da nastavim da radim sa Džejmsom, a istina je da nisam planirao niti to sada imam u planu — dodao je Set Rogen.


On je objasnio da ne zna može li da definiše tačno kako je Frankov skandal uticao na njihovo prijateljstvo.


Mogu da kažem, hm, znate, promenilo je mnogo toga u našem odnosu i dinamici — rekao je glumac i na komentar novinara da mu je to verovatno bolno dodao: — Jeste. Ali ne bolno i teško koliko je ljudima koji su upleteni u ovo. Ne sažaljevam sebe u ovoj situaciji.


Džejms Franko rekao je sada da je to tačno.


To što je rekao je istina. Ne radimo zajedno, nemamo planove da radimo zajedno — dodao je.

 


 

makonda-tracker